Andrew Tate a fost eliberat din arestul la domiciliu. Milionarul britanic se află sub control judiciar
Zi importantă pentru Andrew Tate! În dosarul în care este acuzat de trafic de persoane și viol, el a scăpat de arestul la domiciliu, după decizia crucială a judecătorilor români. Milionarul va fi sub control judiciar și va trebui să respecte anumit condiții impuse de către autorități!
- Andrew Tate a fost eliberat din arestul la domiciliu
- Milionarul britanic se află sub control judiciar
Zi importantă pentru Andrew Tate. Instanțele din România au luat o decizie juridică crucială, ridicând arestul la domiciliu impus milionarului britanic. Acesta va fi acum supus măsurii de control judiciar, care îi oferă libertatea de a călători pe teritoriul României, cu respectarea condițiilor legale impuse.
Andrew Tate a scăpat de arestul la domiciliu
Andrew Tate scapă de arestul la domiciliu, după decizia judecătorilor de astăzi! Milionarul va avea parte de mai multă libertate, astfel că va putea să călătorească pe teritoriul României. Va continua să respecte cerințele sistemului de justiție.
Această hotărâre survine la o lună după ce judecătorul a refuzat să trimită în judecată primul dosar în care Andrew Tate era implicat, alegând în schimb să-l returneze procurorilor pentru clarificări suplimentare. Acest pas subliniază importanța unui proces echitabil și necesitatea ca toate părțile implicate să beneficieze de o justiție imparțială.
Andrew Tate și echipa sa juridică au salutat această decizie ca pe un pas înainte în clarificarea situației sale. Aceștia și-au reafirmat angajamentul de a coopera pe deplin cu autoritățile române și de a urmări în mod activ procesul de justiție.
„Într-o decizie juridică crucială, instanțele românești au hotărât astăzi ridicarea arestului la domiciliu impus lui Andrew Emory Tate, înlocuindu-l cu control judiciar. Această hotărâre marchează un pas decisiv, oferindu-i lui Andrew libertatea de a călători pe teritoriul României, respectând condițiile legale impuse”, au transmis avocații acestuia. Decizia a venit la o lună după ce Curtea de Apel București a decis ca dosarul să fie întors la DIICOT. Această decizie evidențiază angajamentul sistemului judiciar românesc față de echitate și transparență, demonstrând dedicația sa pentru respectarea procesului echitabil și a statului de drept. Salutăm acest rezultat ca pe o reflecție a progreselor realizate în cadrul legal din România. Andrew Tate și echipa sa rămân dedicați cooperării totale și respectarii justiției”, au precizat avocații.
Ce reguli va trebui să respecte Andrew Tate
„Vã facem cunoscut faptul cã, prin încheierea de ședință din data de 14.01.2025, Tribunalul a dispus următoarele:
"În temeiul art. 222 alin. 7 Cod. proc, pen. respinge, ca neîntemeiat, propunerea de prelungire a măsurii arestului la domiciliu luate față de inculpatul TATE I EMORY ANDREW, formulatã la data de 09.01.2025 ed către Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casație și Justiție - D.I.I.C.O.T. - Structura Centrala - Sectia de combatere a criminalității organizate, în dosarul n.r 2557/D/P/2023.
În temeiul art. 242 alin. 2C. proc. pen. raportat al art. 202 alin. 1, 2 si 3, art. 211 C. proc. pen. Înlocuiește măsura arestului la domiciliu dispus față de inculpatul TATE IlI EMORY ANDREW, fiul lui Amery Tate I Emory Andrew și Illena Tate, născut la data de 01.12.1986 în Washington DC SUA, cetățean britanic, cu domiciliul în oraș Voluntari, jud. Ilfov, prin încheierea din data de 22.08.2024 pronuntatà de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul București în dosarul nr. 28369/3/2024, cu măsura controlului judiciar pe o durata de 60 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei incheieri.
În baza art. 215 alin. 1 Cod. proc. pen. pe timpul cât se aflã sub control judiciar, inculpatul TATE III EMORY ANDREW trebuie sã respecte următoarele obligații:
a) sã se prezinte la organele de urmãrire penala, la judectorul de camer preliminara sau al instanta de judecata ori de câte ori este chemat:
b) sã informeze de ndat organele de urmãrire penală, judecătorul de cameră preliminarã sau instanța cu privire la schimbarea locuinței;
c) sã se prezinte al organele de poliție desemnate cu supravegherea, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori sunt chemați.
Conform art. 215 alin. 2Cod. proc. pen. impune inculpatului TATE I EMORY ANDREW ca pe timpul controlului judiciar s respecte urmatoarele obligatii:
a) sã nu depășească limita teritorialã a României, decât cu încuviințarea prealabilă a judecătorului de camera preliminara ori a instantei de judecata;
b) sã nu comunice, direct sau indirect, prin orice mijloace, cu ceilali coinculpati, Naghel Georgiana-Manuela, Radu Alexandra-Luana, Donea Alexandri, Stanciu Alexandru-Cristian, Stancu Bogdan-Adrian si John Naomi Amba si nici cu persoanele vatamate/victimele/ martorii Hruskova Bibiana, Tindall Paige Emily, Prodan Nadia, Marinescu Florentina, Vrabie Maria Roberta si Rugina Alina Maria, Bogdan Maria, Palangianu Adriana Mihaela, Leonte Julia, Cetanas Ecaterina, Stefan Florentina, Bondrea Maria Catalina, Aris Rada-Alya, Marin Cora-Andrea, Scorici Natalia, Sardărescu Carmen, Bors Carina, Nohit Diana Laura, Voinea Ana Maria, Listarov Fatma, Sandu Elena Andrea, Ionit Tatiana, Serban Franciska, §tefan Mihaela, Stamate Oana Georgeta, Otves Carola, Stroia Teodora, Teodorescu Diana Raluca, Strachan Montana Rosemary, Păun Madălina loana, Ostahie Iuliana Alina, Petrescu Florentina, Pazurati Cristina, Tyson Abigail si Yelyzaveta Khokhlova, Zaharia Silviu Dumitru, Listarov Fatma, Ján Hruska si Dagmar Hrusková, Petrescu Larisa Daria, Feraru Ionică Catalin, Cristea Loredana Elena. Luca Lorette Michaela, Puscaciu Grosu Georgiana, Mitrea Aurel, Angheloiu Aurel, Marton Andrei, Abrudan Andrada Raluca, Pazurati Cristina, Păsalan Maria Alexandra, Sandu Andrea Isabela, Antocel Zina, Dragomir Roxana Elena, Bors Lilia, Kiss Alexandra Daniela, Ghinea Florentina, sã nu se apropie de
c) sã comunice periodic informații relevante despre mijloacele sale de existență.
d) sã nu dețină, sã nu foloseascã si sã nu poarte arme;
În temeiul art. 215 alin. 3 C. proc. pen., atrage atenția inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credintã a obligațiilor care i revin sau în cazul săvârșirii unei alte infracțiuni, cu intenție, pe durata controlului judiciar, măsură preventiv se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.
Conform art.215 alin.4 C.p.p. dispune ca supravegherea respectării de către inculpat a obligatiilor ce-i revin pe durata controlului judiciar sã fie exercitată prin formațiunile de poliție competente teritorial.
În temeiul art. 275 alin. (3) din Codul de procedura penala cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia.
Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare.
Pronunțată în camera de consiliu, azi, 14.01.2025”, este decizia luată de Tribunalul București.