Cât costă cu kilogram de șofran, afacerea cu care soții Donca au făcut o avere. Este cel mai scump condiment din lume
Călin și Orianda Donca formează una dintre cele mai de succes familii din România, iar secretul vieții lor de lux stă în câteva afaceri de succes, care le aduc încasări uriașe. Una dintre acestea este cea cu șofran, pe care îl cultivă chiar ei. Iată cât costă un kilogram și în ce condiții se crește.
- Cât costă un kilogram de șofran
- Soții Donca au făcut avere din afaceri
Șofranul este cel mai scump condiment din lume și o afacere foarte profitabilă pentru mulți români. Soții Donca știu acest lucru cel mai bine, deoarece ei au o afacere cu acest condiment care le aduce o mulțime de bani. După ce au gătit la Chefi la cuțite în urmă cu o ediție, aceștia au spus că urmează să vândă 3 kilograme din ce mai scump condiment din lume.
Cât costă un kilogram de șofran
Puțină lume știe, însă șofranul este cu adevărat prețios. Acesta îi dă o savoare specială mâncării, însă este foarte scump. Dintr-o altă perspectivă, poate să fie o afacere cu adevărat profitabilă pentru mulți români, care aleg să îl cultive. Șofranul are nevoie e climat temperat continental pentru a fi cultivat, astfel că aceste culturi sunt cel mai des întâlnite în Spania, Grecia sau Italia.
Chiar și așa, poate să fie crescut cu succes și în România, dacă agricultorii îi oferă condițiile corespunzătoare de temperatură. Chiar dacă este destul de pretențios, investiția aduce o mulțime de bani. Un singur kilogram de vinde cu un preț cuprins între 12.000 și 30.000 euro. Așadar, o cultură mai mare ar putea să aducă un venit mai mult decât profitabil.
Cât costă investiția
Investiția în șofran nu este deloc ieftină, însă este extrem de profitabilă după ce crește. Astfel, un kilogram de bulbi se vinde în străinătate cu aproximativ 30 de euro. Însă, agricultorii spun că nu se fac culturi mari, de obicei, pentru că este un condiment foarte scump, care se cumpără în cantități relativ mici.
Printre cei care fac bani din această afacere profitabilă sunt și Călin și Orianda Donca, care cultivă propriul lor șofran. Cei doi milionari au gătit la Chefi la cuțite, unde au mărturisit că urmează să vândă 3 kilograme din acest condiment.