Cătălin Scărlătescu a crescut în bucătărie. Părinții și familia i-au transmis pasiunea pentru domeniul culinar: „La 7 ani am făcut prima mea tocană”
Cătălin Scărlătescu a făcut dezvăluiri impresionante despre copilăria lui și a precizat că pasiunea lui pentru domeniul culinar a venit din familie. Bucătarul de la Chefi la cuțite a crescut în bucătărie și a ajuns să gătească pentru prima dată la vârsta de 7 ani, cu ajutorul bunicii lui. Celebrul chef provine dintr-o familie de „cârciumari”, potrivit spuselor lui.
- Cătălin Scărlătescu a gătit din copilărie
- Chef-ul are rădăcini adânci în domeniul culinar
Acum, Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei trei chefi consacrați de la show-ul culinar ”Chefi la cuțite”, de la Antena 1, iar ascensiunea sa profesională nu a fost o întâmplare. În cadrul podcastului moderat de Speak, bucătarul a mărturisit că a fost crescut în bucătărie, întreaga lui familie fiind implicată într-o formă sau alta în domeniul culinar.
Chef Cătălin Scărlătescu a fost crescut de părinți în bucătărie
În podcast-ul bunul său prieten Speak, Cătălin Scărlătescu a dat detalii necunoscute până acum despre viața lui. Întrebat despre momentul în care a început să fie interesat de gătit, chef-ul a dezvăluit că fost crescut în bucătărie, neamul său fiind unul de „cârciumari”.
Bucătarul susține că a fost adus pentru prima dată într-o bucătărie de restaurant imediat după ce mama lui a fost extenată din maternitate, după ce îl născuse. la numai 7 ani, ajutat de bunica lui, Scărlătescu a gătit pentru oară.
„Există niște mese de inox, care undeva jos au o poliță. Eu, în momentul în care am fost adus de la maternitate, într-un coșuleț din-ăla, m-au vârât acolo, că aveau treabă. (...) Eu am învățat să merg în restaurant, ținându-mă de fețele de masă. Părinții mei, neamurile mele au fost cârciumari. Străbunicul meu era din Cotu Văii, Gheorghe Ene îl chema și avea o căruță cu care căra mâncare la lingurari, adică la oamenii care munceau pe câmp. Aveam 3 ani și mă lua în căruță. Mă duceam și puneam mâncare la lingurari. La 7 ani am făcut, la telefon, prima mea tocană de cartofi cu bunică-mea. Și uite așa am început să gătesc în bucătărie. (...) Nu știu să fac altceva.”, i-a spus Cătălin Scărlătescu lui Speak, în podcastul „La fileu”.
Astfel, după o viață trăită în bucătărie, nu este de mirare că chef Cătălin Scărlătescu vrea pefecțiune de la concurenții care sunt în echipa lui la Chefi la cuțite. În ediția de marți seară, acesta a fost foarte dur cu ei, pentru că își dorește să dea tot ce au mai bun.