Ce decizie radicală a luat Irina Loghin, după ce s-a prăbușit pe scenă: ”Au chemat imediat salvarea”
O vedem mereu cu zâmbetul larg pe buze și plină de entuziasm, însă puțini sunt cei care știu ce decizie radicală a luat Irina Loghin, după ce s-a prăbușit pe scenă. În urmă cu 40 de ani, interpreta de muzică populară a renunțat la a mai consuma carne și și-a schimbat complet stilul alimentar.
- Irina Loghin a recurs la această schimbare de mai bine de 40 de ani.
- Cu ce probleme s-a confruntat artista?
Irina Loghin este una dintre cele mai iubite artiste de muzică populară din România. În vârstă de 82 de ani, celebra interpretă se bucură de un succes colosal și, cu toate că mereu o vedem cu zâmbetul larg pe buze și plină de entuziasm, puțini sunt cei care știu ce decizie radicală a luat în urmă cu 40 de ani, după ce s-a prăbușit pe scenă, în timpul unui concert.
Irina Loghin a decis să renunțe la a mai consuma carne, după ce s-a prăbușit pe scenă în urmă cu 40 de ani
La vârsta de 42 de ani, Irina Loghin a luat decizia de a renunța carne și de a-și schimba complet stilul alimentar. În anul 1979, în timpul unui turneu, interpreta de muzică populară a suferit o intoxicație alimentară, după ce a mâncat o friptură de vită. Irina Loghin își amintește că a fost chemată de urgență salvarea și, după problemele cu care s-a confruntat, a decis să schimbe tot.
”Eram la Sibiu, în turneu, alături de colegul meu, Benone Sinulescu. La restaurant, am comandat o friptură de vită, după care mi-a fost rău. Pur și simplu m-am prăbușit pe scenă. Țin minte că au chemat imediat Salvarea. Am făcut o intoxicație alimentară, altceva nu consumasem în ziua aceea și, de atunci, am zis ”Gata, nu mai mănânc deloc, niciun pic de carne!”. Sigur că m-am axat pe preparatele din pește. Și sarmalele le fac tot din carne de pește, iar, în rest, consum soia. Acest minunat aliment din care îmi fac lapte, brânză tofu, drob și chiar și maioneză de post”, a declarat Irina Loghin, pentru impact.ro.
De asemenea, de când a luat decizia de a renunța la carne, Irina Loghin susține că îi este foarte ușor să țină post și le-a recomandat celor care vor să țină post în această perioadă mai multe alimente sănătoase.
”În postul Paștelui, este și mai bine pentru că, fiind primăvară, te poți înfrupta din toate verdețurile care se găsesc pe tarabă, în piață, de la leurdă, urzici, la ceapă și lobodă, pe care le poți folosi în toate mâncărurile și sunt atât de sănătoase de nici nu vă imaginați!”, a mai adăugat marea artistă.