Chef Sorin Bontea - biografie completă. Viața și cariera faimosului chef
Chef Sorin Bontea este deja cunoscut de o ară întreagă, deci nu mai are nevoie de nicio introducere. Îndrăgitul bucătar a cucerit inima publicului cu umorul său caracteristic și felul foarte degajat de a fi. În prezent face parte din juriul emisiunii ''Chefi la cuțite'', de la Antena 1, acolo unde se ''luptă'' în fiecare ediție cu chef Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu pentru a câștiga merele premiu.
- Biografia lui chef Sorin Bontea
- Tot ce trebuie să știi despre îndrăgitul bucătar
Sorin Bontea a reușit să devină unul dintre cei mai îndrăgiți bucătari din România. Preparatele lui sunt apreciate de întreaga populație, iar umorul îi completează perfect fiecare rețetă de succes pe care o face. Acesta a început să lucreze în domeniul culinare încă de pe vremea când era un puși, iar acum face furori printre preparate.
Biografia completă a lui chef Sorin Bontea
Chef Sorin Bontea are 52 de ani și s-a născut pe data de 2 martie 1970, în București. Și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie încă de pe vremea copilăriei. Pasiunea pentru bucătărie o moștenește de la mama sa, care era bucătăreasă la o grădiniță din București, iar el o ajuta la preparatul mâncărurilor. La vârsta de 16 ani s-a angajat pentru prima dată într-o bucătărie, ca ajutor de bucătar, iar de acolo a pornit totul. A lucrat mai apoi pe vase de croazieră și în diverse restaurante din Capitală.
‘’Eu am trecut prin multe, eram puști, eram copil pe atunci. Am lucrat prin Piața Amzei la Gospodina și un bar, după 1990. Era genul ăla de alimentară unde te duceai și luai semipreparate. Eu lucram acolo ca bucătar. Eram tot ajutor de fapt… Am lucrat trei ani, apoi m-au trimis în armată și m-am întors și tot așa era… Cred că ajunsesem bucătar, de la 1.500 de lei aveam vreo 2.150. Pe acolo era salariul. Am lucrat pe vase de croazieră. Unii spun că este rău, alţii spun că este bine, eu zic că am văzut foarte multe, avantajul fiind nu neapărat că înveţi foarte multe în bucătărie, ci că înveţi să fii organizat, înveţi să respecţi reguli, ceea ce în bucătărie este esenţial. Ideea este că eu am avut un foarte mare avantaj că în orice port m-am dat jos şi am gustat din ce se gătea acolo. Eu zic că asta m-a ajutat foarte mult în carieră. În plus, am văzut cam tot ce se poate vedea în lumea asta. N-am văzut India”, povestea Sorin Bontea în urmă cu ceva timp.
Despre debutul în televiziune
Nu s-a gândit că o să ajungă vreodată să îmbine bucătăria cu televiziunea, dar viața a avut planuri mari pentru îndrăgitul chef. Lucra la un restaurant din Capitală atubci când a primit propunea să de aun casting care i-a schimbat complet viața. Deși nu știa nimic despre televiziune, a dat proba de casting, a luat, iar în anul 2012 a apărut pentru prima dată pe micul ecran, la orima emisiune gastronomică din România. Patru ani mai târziu, el a intrat ca jura la emisiunea ''Chefi la cuțite'' alături de Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, emisiune în care se află și în prezent.
Sorin Bontea este căsătorit de 27 de ani și are doi copii
Sorin Bontea are o familie cu care se mândrște. Soția lui îi este alături de 33 de ani și și-au unit destinele în fața lui Dumnezeu în urmă cu 27 de ani. Au împreună doi copii, pe Miruna și pe Iulian. Bucătarul își amintește că și-a cunoscut soția la o petrecere, iar la prima întâlnire i-a dăruit un trandafir roșu, obicei pe care îl păstrează chiar și după 33 de ani de relație.
„Soția mea spune că mă pricep foarte bine la cuvinte, așa am cucerit-o. Am văzut-o prima oară la o petrecere și apoi am început să o curtez. La prima întâlnire i-am dus trandafiri roșii și de atunci astea sunt florile pe care i le ofer de fiecare dată, indiferent de ocazie. Pentru noi au o semnificație aparte. Vă dați seama că i-am și gătit, era felul prin care simțeam că pot să o impresionez. I-am făcut friptură, papanași, sufleu de mere.. Știu că acum nu sună deloc interesant, dar atunci nici nu încăpea vorbă de fructe de mare, foie gras… Nici nu știam ce sunt astea. E adevărat că atunci când venea vorba de savarine, mergeam la cofetărie!'', spunea Chef Sorin Bontea în urmă cu ceva vreme.