Cum arată Alexandru Procopiu, cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite, în urmă cu aproape cinci ani. Concurentul a trecut de la domeniul IT la bucătărie în 2022 / FOTO
Alexandru Procopiu este cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite. Tânărul este bucătar de doi ani și este conștient că mai are multe de învățat, dar spune că abia așteaptă să parcurgă una dintre cele mai frumoase etape din viața lui în lumea bucătărie.
- Cum arată Alexandru Procopiu, cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite, în urmă cu aproape cinci ani
- A renunțat la domeniul IT pentru bucătărie
Alexandru Procopiu i-a impresionat pe jurații de la Chefi la cuțite cu un preparat inedit. A gătit un ganache cu creme anglaise de rozmarin și gel de portocală, dar desertul a fost prezentat sub forma unui fel principal și anume friptură și ouă. Chef Ștefan Popescu i-a dat cuțitul de aur tânărului care a devenit bucătar în urmă cu doi ani.
Cum arată Alexandru Procopiu, cuțitul de aur al lui Ștefan Popescu de la Chefi la cuțite, în urmă cu aproape cinci ani
Pe lângă marea lui pasiune, pokerul, Alexandru Procopiu a lucrat în domeniul IT, ca programator mai mulți ani. Concurentul spunea că îi plăcea ce făcea, dar a simțit nevoia de o schimbare, așa că, s-a îndreptate către bucătărie, pasiune pe care și-o descoperise din copilărie.
Prin schimbări a trecut și felul în care arată. În perioada în care era programator, obișnuia să se îmbrace elegant. În prezent, se pare că nu îl mai caracterizează neapărat și că este adeptul stilului casual.
Alexandru Procopiu declara că își dorește să ajungă cât mai departe în competiție și speră ca într-un viitor nu foarte îndepărtat să obțină cel puțin o stea Michelin.
A început de jos în bucătărie
Concurentul povestea că era pasionat de bucătărie din copilărie, dar nu avea cunoștinte în domeniu, așa că, a făcut o școală de bucătari și alte cursuri pentru a învăța, ca mai apoi să pornească de joi, de la curățat cartofi, iar în prezent să lucreze la un restaurant.
Alexandru Procopiu a ținut să îi mulțumească lui Chef Ștefan Popescu pentru că i-a dat cuțitul de aur, dar mai ales că a avut încredere în el.
„A început una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. Am avut norocul să particip la Chefi la cuțite, o emisiune care m-a făcut să trec prin niște stări prin care nu credeam vreodată că o să le am. Acest cuțit este dovada că prin muncă și dăruire, oricine își poate îndeplini visul (...) Nu știam aproape nimic despre bucătărie, eram doar un copil pasionat care dorea să învețe cât mai multe (...) Mulțumesc, Chef Ștefan Popescu, pentru că a-ți avut încredere în mine și mi-ați oferit șansa să fiu cuțit de aur. Sper să nu vă dezamăgesc”, a scris Alexandru Procopiu, pe Instagram, după ce a primit cuțitul de aur.