Doliu în muzica populară din România. Un artist cunoscut s-a stins din viață
Este doliu în lumea muzicii populare din România. Violonistul Alexandru Ciurcui s-a stins din viață și a lăsat multă durere în urma sa. El a făcut parte din Taraful de Soporu de Cîmpie, înființat de părintele său.
- Doliu în muzica populară din România
- Un artist cunoscut s-a stins din viață
Lumea muzicii populare este în doliu după ce un artist cunoscut s-a stins din viață. Mai mulți cunoscuți ai săi au postat mesaje de regret după trecerea sa în lumea celor drepți
Alexandru Ciurcui s-a stins din viață
Lumea muzicii populare din România este în doliu după moartea violonistului Alexandra Ciurcui, cunoscut ca și Șandorică. Artistul Alexandru Pugna a fost cel care a făcut anunțul nefericit.
În anul 2015, el a fost desemnat „Tezaur uman viu” de către Ministerul Culturii datorită interpretării sale, dar și pentru pregătirea avută.
El a cunoscut foarte bine specificul zonei sale folclorice și a interpretat cântecele și jocurile satelor din zona Câmpiei Transilvaniei. De-a lungul vieții, el a colaborat cu instituțiile de cultură din județul Cluj și a sărit mereu în ajutorul lor, punându-și experiența în joc pentru a realiza studii de specialitate.
Alexandru Pugna, mesaj de adio
Alexandru Pugna a făcut anunțul privind moartea violonistului Alexandru Ciurcui și a scris mai multe cuvinte de laudă la adresa acestuia. Ceterașul a făcut parte dintr-un grup instrumental, Taraful de Soporu de Cîmpie, înființat de tatăl său.
„Din păcate, pleacă acești oameni care au fost adevărați depozitari de valori extraordinare, zămislite de sufletul țăranului român. Alexandru Ciurcui, Șandorică, așa cum era cunoscut, a fost unul dintre cei mai valoroși reprezentanți ai spiritului românesc din Câmpia Transilvană, a jocurilor, a cântecelor, a tot ceea ce a creeat frumos satul Transilvan de altă dată.
L-am admirat pe el, și mai ales pe tatăl lui, omul care a format acest grup instrumental, Taraful de Soporu de Cîmpie. Au reprezentat cu cinste, demnitate și mare responsabilitate folclorul românesc.
Atunci când eu și soția mea am împlinit 25 ani de căsnicie, am ținut să-l invităm pe Alexandru Ciurcui și taraful său de tip tradițional, la nuntă noastră de argint, la Budurleni. Atunci l-am cunoscut mai bine și m-am bucurat foarte mult să văd că harul pe care i l-a dat Dumnezeu, era dublat de omenia specifică oamenilor din Câmpia Transilvană”, a declarat artistul Alexandru Pugna, la Star Popular.