Ghinion pentru Vlad Obu! Prietenul fraților Tate rămâne în arest, în timp ce restul inculpaților au plecat acasă. Cât îl costă încercările pentru eliberare
Ghinioanele se țin lanț de Vlad Obu, după ce în urmă cu două luni, prietenul fraților Tate a fost arestat de către DIICOT, într-un dosar în care se fac cercetări pentru infracțiuni de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de persoane. Cum încearcă să scape de închisoare.
- Ghinion pentru Vlad Obu
- Rămâne în arest, în timp ce restul inculpaților au plecat acasă
- Cât îl costă încercările pentru eliberare
Vlad Obu a devenit cunoscut după ce s-a afișat pe rețelele sociale ca având o viață de lux. El are și un podcast pe Youtube, unde abordează subiecte controversate. În urmă cu câteva luni, Vlad Obu a fost audiat și în dosarul fraților Tate, fiind apropiat al acestora. Bărbatul a recunoscut că este prieten cu Andrew și Tristan Tate, însă, a negat că ar fi implicat în afaceri cu cei doi britanici, iar despre calitatea lui în acel dosar, a spus că este cea de martor.
Rămâne în arest, în timp ce restul inculpaților au plecat acasă
Vlad Cristian Obuzic, alias Vlad Obu, a mai avut probleme cu legea, în urmă cu câțiva ani, după ce s-a filmat în timp ce arunca cu scaune si sticle de la balconul unui bloc din Mamaia. Acesta a povestit într-un interviu exclusiv pentru Antena Stars, cât de greu i-a fost să își "îndrepte" greșala în fața magistraților. Mai mult, bărbatul s-a căsătorit și a făcut fapte caritabile pentru a le arăta judecătorilor că s-a cumințit și regretă cele întâmplate, după cum declara chiar el.
Vlad Obu este din Galați, a fost un copil problemă dintodeauna, iar după mai multe exmatriculări, bărbatul nu a mai fost primit în nici un liceu din orașul său natal, fiind nevoit să își continue studiile în Republica Moldova, în ciuda faptului că mama sa este profesoară. A venit la București cu ajutorul iubitei pe care o avea la vremea respectivă, profitând de situația finaciară bună pe care o avea aceasta.
În urmă cu mai bine de două luni, Valad Obu a fost arestat și se fac cercetări, într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat și trafic de persoane. Recent, mandatul de arestare preventivă pe numele său a fost prelungit. Acesta a făcut contestație, însă, surpriză, el și un alt inculpat, rămân în arest preventiv, în timp ce, magistrați Curții de Apel Cluj, au hotărât ca alți doi bărbați implicați în același dosar, să fie plasați în arest la domiciliu.
"În baza art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a C.pr.pen. şi art. 204 C.pr.pen. admit contestaţiile declarate de contestatorii inculpaţi ***, ***, împotriva Încheierii penale nr.***** a Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, pronunţate în dosar nr.****, pe care o desfiinţează în parte, în ceea ce priveşte soluţia de admitere a propunerii de prelungire a arestării preventive formulate în legătură cu inculpaţii **** şi ***. Rejudecând în aceste limite: În baza art. 237 alin. 1 şi 2 din C.pr.pen. respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Cluj, pentru prelungirea arestării preventive dispune faţă de inculpaţii ***, *** şi dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 26 de zile."
Vlad Obu este bun de plată, asta pentru că fiecare contestație pe care bărbatul o face, costa. După ce magistrații au hotărât ca acesta să fie arestat, iar mai apoi i-a fost prelungită masura, bărbatul a contestat deciza judecătorilor, încercând să scape din spatele gratiilor. Fiecare astfel de încercare, il costa pe Vlad Obu 500 lei, până în prezent are la activ două contestații, ceea ce însemnă că trebuie să achite în favoarea statului suma de 1.000 lei.
"Solutia pe scurt: I. În baza art. 425 indice 1 alin. 7 pct. 1 lit. b cu trimitere la art. 204 C.pr.pen. resping ca nefondate contestaţiile declarate de contestatorii inculpaţi OVC şi *** ambii arestaţi preventiv şi aflaţi în CRAP Sălaj, împotriva Încheierii penale nr. ********* a Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, pronunţate în dosar nr.*****. În baza art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă pe fiecare din cei doi contestatori să achite în favoarea statului suma de 500 lei, reprezentând cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiilor."