Giulia Anghelescu a ajuns într-un loc mult visat. Priveliștea a lăsat-o fără cuvinte pe artistă: „Sunt fascinată”
Giulia Anghelescu a ajuns într-un loc de poveste din Grecia. Peisajul te lasă fără suflare, iar imaginile publicate de artistă sunt uimitoare. Vorbim despre Meteora, ce a fost inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO în 1988, datorită importanței sale religioase, arhitecturale și peisagistice. Este un simbol al ortodoxiei și al tradițiilor monahale bizantine.
- Giulia Anghelescu a ajuns într-un loc mult visat
- Priveliștea a lăsat-o fără cuvinte pe artistă
Giulia Anghelescu a ajuns într-un loc de poveste în timpul vacanței sale. Cântăreața a plecat alături de familie într-un cadru de vis. Locația este renumită pentru peisajul său natural deosebit, unde mănăstirile sunt construite pe vârfuri de stânci uriașe, aproape inaccesibile, ceea ce îi conferă o atmosferă de mister și sacralitate.
Giulia Anghelescu, vacanță de vis cu familia
Giulia Anghelescu a plecat într-o vacanță deosebită alături de Vlad Huidu și cei doi copii în Grecia. Cântăreața și soțul ei și-au dorit puțină relaxare, astfel că locația a fost bine aleasă. Pe lângă statul la plajă, aceștia au ajuns să viziteze mai multe destinații de vis, la fel cum este și cea pe care a prezentat-o pe rețelele de socializare.
Fosta concurentă de la America Express a ajuns într-un loc de vis din Grecia. Meteora este un complex spectaculos de mănăstiri ortodoxe, situat în centrul Greciei, în apropierea orașului Kalambaka, la marginea nord-vestică a Câmpiei Thessaliene, în regiunea Tesalia.
„Prima dată aici... Sunt fascinat de acest loc Raiul pe pământ!”, a scris Giulia Anghelescu pe rețelele de socializare.
Meteora, locul de vis din Grecia
Stâncile pe care sunt construite mănăstirile s-au format în urmă cu aproximativ 60 de milioane de ani, în perioada Paleogenului. Aceste formațiuni sunt rezultatul unor procese geologice complexe, incluzând eroziunea și activitatea tectonică. În timp, stâncile au fost modelate de vânt și ploaie, creând piloni de piatră care se ridică dramatic deasupra câmpiei.
Primele dovezi ale locuirii în Meteora datează din secolul al IX-lea, când un grup de călugări pustnici a început să trăiască în peșterile din aceste stânci. Începând cu secolul al XIV-lea, călugării au construit mănăstiri pe vârfurile inaccesibile ale stâncilor pentru a se proteja de invaziile otomane și de alte pericole.
La apogeul său, în secolul al XVI-lea, existau 24 de mănăstiri în Meteora. Astăzi, doar șase dintre acestea mai sunt locuite și funcționează ca mănăstiri active.
Cele mai cunoscute mănăstiri sunt: Mănăstirea Marele Meteoron, Mănăstirea Varlaam, Mănăstirea Rousanou, Mănăstirea Sfântul Ștefan,Mănăstirea Sfânta Treime