Marelui Toma Caragiu i-a fost găsită averea uriașă imediat după cutremurul din 1977. Suma impresionantă pe care actorul o avea în cărțile din bibliotecă
Toma Caragiu a fost un actor de excepție în România, iar moartea lui a lăsat un gol imens în teatru și în cinematografie. Și-a pierdut viața în timpul cutremurului din 1977, când scările blocului în care locuia s-au prăbușit. În urma sa a rămas o bibliotecă plină de cărți unde a fost ascunsă o sumă uriașă.
- Marelui Toma Caragiu i-a fost găsită averea uriașă imediat după cutremurul din 1977
- Suma impresionantă pe care actorul o avea în cărțile din bibliotecă
Toma Caragiu s-a născut pe 21 august 1925 în Argos Orestiko, Grecia, într-o familie de aromâni, iar pe teritoriul României se va muta în anii 1930. Cariera sa a fost una impresionantă, fiind extrem de iubit de public. Din păcate, a sfârșit tragic în urma cutremurului din 1977, în propria locuință. A lăsat în urmă o avere impresionantă, printe filele cărților din biblioteca sa.
Averea lăsată de Toma Caragiu
Toma Caragiu a fost unul dintre actorii de mare valoare din România în perioada comunistă. Locuia în blocul Continental unde își cumpărase un apartament cu banii pe care i-a strâns. În urma cutremurului din 1977, actorul s-a numărat printre cele 1600 de victime care și-au pierdut viața.
În urma sa a rămas averea impresionantă pe care a agonisit-o de-a lungul vieții, între cărțile din biblioteca sa. Un apropiat al actorului a dezvăluit că s-au descoperit 300.000 de lei între filele cărțiilor. La acea perioadă, suma era una foarte mare, iar Toma Caragiu ducea o viață modestă, fără să facă excese. Era un om muncitor și accepta numeroasele proiecte care i se iveau, inclusiv turnee internaționale.
„Săracul Toma Caragiu, a murit în blocul Continental împreună cu regizorul Alexandru Bocăneț. După decesul său, s-au găsit banii pe care-i agonisise de-o viață. Știți unde? În cărțile din bibliotecă. Aproape în fiecare carte ținea câte o sumă de bani. În total s-au strâns vreo 300.000 de lei”, a dezvăluit, cascadorul Vasile Popa, un apropiat al regizorului Sergiu Nicolaescu, pentru Libertatea.
„Erau bani serioși în acele vremuri. Păi, o mașină Dacia costa 70.000 de lei. Este însă explicabilă această sumă, pentru că Toma Caragiu era un artist la modă și un om strângător, care nu făcea excese. Cine știe pentru ce pitise banii în cărți? A dus secretul ăsta cu el în mormânt”, a adăugat apropiatul actorului.
Toma Caragiu, un actor de renume în România
Toma Caragiu și-a început cariera în anii 1950, când a fost angajat la Teatrul Național din București. De-a lungul carierei sale, Toma Caragiu a avut roluri memorabile în piese de teatru clasice și contemporane. A colaborat cu mari regizori români, precum Liviu Ciulei și Lucian Pintilie.
Actorul a jucat în numeroase producții românești de succes, printre care se numără:
- „Actorul și sălbaticii” (1975), în regia lui Manole Marcus
- „Operațiunea Monstrul” (1976), în regia lui Manole Marcus
- „Gloria nu cântă” (1976), în regia lui Tedy Necula
Pe lângă teatru și film, Toma Caragiu a fost foarte popular și în televiziune, fiind cunoscut pentru scheciurile sale umoristice și pentru colaborarea cu Televiziunea Română. De asemenea, a avut un mare succes în emisiunile de divertisment și în cadrul programelor de revelion, unde talentul său comic a strălucit.