Mirela Vaida, revoltată după ce copii ei fac orele online: „De ce unii încep școala fizic, iar alții rămân acasă”
Mirela Vaida este deranjată de școala online. După ce copiii ei sunt nevoiți să învețe de acasă, artista a scris un mesaj pe o pagină de socializare în care și-a expus toate motivele pentru care este revoltată. Prezentatoarea TV susține că elevii nu sunt vinovați, iar noua hotărâre legată de vaccinarea profesorilor a fost expusă prea târziu. Cântăreața nu este de acord ca unii copii să stea acasă, iar alții să meargă la școală.
- Artista nu este de acord ca unii copii să stea acasă, iar alții să meargă la școală.
- Prezentatoarea TV a postat un mesaj de revoltă pe o pagină de socializare.
Astăzi, 8 noiembrie, vacanța copiilor s-a încheiat. Ministrul Educației Naționale, Sorin Cîmpeanu, a declarat că peste două milioane de școlari, 4.847 de școli, reiau cursurile cu prezență fizică.
Mirela Vaida este deranjată de faptul că micuții ei nu merg la școală și sunt nevoiți să facă orele online. Prezentatoarea TV a postat un mesaj de revoltă pe o pagină de socializare. Ea nu este de acord ca unii copii să stea acasă, iar alții să meargă la școală. De asemenea, aceasta consideră că elevii nu sunt de vină, iar vaccinarea trebuie să rămână la alegerea profesorilor.
„Domnilor guvernanți, de ce vă răzbunați pe copiii noștri? De ce unii încep școala fizic, iar alții rămân acasă, în online, cu ochii mijiți în calculator sau laptop (dacă le au și pe astea, că știm că mulți copii defavorizați nu au nici măcar curent electric), de ce ne faceți victime colaterale pe noi, părinții și copiii noștri? Dacă unele cadre didactice s-au vaccinat sau nu este fix alegerea lor!”, a scris Mirela Vaida.
De asemenea, artista consideră că dacă vaccinarea nu este obligatorie, elevii nu ar trebui să fie nevoiți să faca orele online dacă profesorii nu sunt imunizați.
„Fiecare e stăpân pe viața și pe corpul lui! Vă spune una care s-a vaccinat si cu doza a 3a, dar care nu îi judecă pe cei ce n-au facut-o! Ce legatură are asta cu procesul de educare și de învățare? Cu ce au greșit niște copii care fix acum învață deprinderile și motivațiile mersului la școala? Cum îi explic eu copilului meu de 6 si celuilat de 5 ani că el nu merge la școală, dar vecinul lui merge? Ce să fac? Să dau vina pe învățător sau educator? Să îl fac dușmanul copilului? Sa îi zic că din cauza lui copilul meu nu va învăța să scrie sau să citească și nu iși va vedea colegii? Este obligatorie vaccinarea? Nu! Atunci de ce folosești aceste măsuri de pedeapsă asupra noastră, cadre didactice, parinți și copii?”, a adăugat prezentatoarea TV.
Mirela Vaida este de părere că aceste măsuri nu au fost anunțate din timp, iar cadrele didactice nu au știut și nici nu au avut timp să se vaccineze. Artista susține că școala online nu este eficientă și că micuții nu au învățat prea multe în ultimii doi ani.
„De ce nu ați anunțat aceste măsuri în urmă cu 2 saptamani, înainte de vacanță, astfel încat cine voia să se vaccineze dintre cadrele didactice, să aibă și timp să o facă? N-ați vrut decât să aruncați pisica neagră în comunitatea părinți-școală, să ne spălăm noi pe cap cu ceea ce n-ați fost în stare să reglementați într-un an și jumătate! Nu v-ați asumat nicio decizie și ne-ați lăsat pe noi să ne razboim cu nevaccinații din scoli! Domnilor, aveți pe conștiință o întreagă generație de elevi care nu a înțeles nimic din ultimii 2 ani! În unele localități cu indice de 15 la mie începe școala fizic, de exemplu, iar în localități cu 8 la mie se stă acasă, pentru că nu s-au vaccinat încă 2 sau 3 cadre didactice dintr-o școală comunală! Este normal? Este logic? Este moral? Și pentru ce perioadă va funcționa această hotărâre de Guvern? Vă întreb ca un părinte, fiică de cadru didactic vaccinat, și el, cu doza 3, dar care se gândește doar la asta: cu ce au greșit copiii nostri ca să plătească pentru toată lipsa voastră de competență?”, a încheiat artista.
Situația este complicată, mulți copii nu pot merge la școală din cauza faptului că profesorii nu sunt vaccinați, iar părinții sunt revoltați. Celor mici le este greu să învețe de acasă, iar mulți dintre ei nu au dispozitive, internet sau curent electric.