Principesa Elena a României a devenit bunică pentru a patra oară. Ce nume special poată micuțul / FOTO
Principesa Elena a României este în culmea fericirii, după ce a devenit bunică pentru a patra oară. Fiica sa, Elisabeta Karina l-a adus pe lume pe primul său copil, Augustus Mihai și poartă prenumele străbunicului. Vestea nașterii a fost ținută secretă aproape cinci luni, până în prezent.
- Principesa Elena a României a devenit bunică pentru a patra oară
- Ce nume special poată micuțul
Principesa Elena a României a devenit bunică pentru a patra oară și este în culmea fericirii. Familia Regală a păstrat totul secret, mai ales că micuțul s-a născut în urmă cu aproape cinci luni.
Principesa Elena, bunică pentru a patra oară
Principesa Elena a României a devenit bunică pentru a patra oară, după ce fiica sa, Elisabeta Karina de Roumanie Metcalfe, l-a adus pe lume pe micuțul Augustus Mihai în data de 23 mai 2024. Vestea a fost publicată pe rețelele de socializare a Casei Regale, printr-un comunicat.
Mezinul familiei poartă prenumele străbunicului său, Regele Mihai I, avânbd o mare însemnătate. Peste câteva zile urmează să aibă loc și botezul său, unde marile personalități urmează să se întâlnească în cadrul unei ceremonii inedite.
Prenumele Augustus are o semnificație istorică și simbolică puternică. Derivat din latină, „Augustus” înseamnă „venerabil”, „măreț” sau „demn de respect”. A fost folosit inițial ca titlu onorific acordat de Senatul Roman primului împărat roman, Gaius Octavius, în anul 27 î.Hr., când acesta a devenit cunoscut drept Caesar Augustus.
În același timp, prenumele Mihai are o mare însemnătate. Sfântul Arhanghel Mihail este una dintre cele mai importante figuri din tradiția creștină, iudaică și islamică. În creștinism, el este considerat conducătorul arhanghelilor și protectorul Bisericii împotriva răului. Este de asemenea văzut ca un simbol al curajului, dreptății și puterii divine.
În Biblie, arhanghelul apare ca apărătorul credinței și luptătorul împotriva forțelor întunericului, fiind menționat în Cartea Apocalipsei unde duce o luptă împotriva dragonului, a celui rău.
„Alteța Sa Regală Principesa Elena a României dorește să împărtășească marea bucurie de a fi devenit bunică pentru a patra oară. Fiica sa, Elisabeta Karina de Roumanie Metcalfe, este mama unui băiat, Augustus Mihai de Roumanie Metcalfe, născut la Spitalul Universitar din Durham (Regatul Unit) în ziua de 23 mai 2024. Elisabeta și soțul ei, Kurt, au decis să anunțe venirea pe lume a primului lor copil în preajma botezului lui Augustus Mihai, care va avea loc duminica viitoare, într-un cadru privat. Elisabeta Karina, născută la 4 ianuarie 1989, a fost botezată de Majestatea Sa Margareta în primăvara acelui an. Principesa Elena și soțul său, dl Alexander Nixon, ca și părinții lui Kurt, așteaptă cu bucurie să fie alături de copiii lor duminica viitoare”, se arată comunicatul publicat de Familia Regală a României.
Cine este Principesa Elena a României
Principesa Elena a României este a două fiică a Regelui Mihai I al României și a Reginei Ana a României. S-a născut la 15 noiembrie 1950, la Lausanne, Elveția, în perioada în care familia regală se afla în exil după abdicarea forțată a regelui Mihai în 1947, în contextul instaurării regimului comunist în România.
Principesa Elena a fost educată în diverse școli din Elveția și Anglia și s-a implicat, de-a lungul vieții, în activități filantropice și de susținere a valorilor culturale românești. Ea a avut o viață personală discretă, deși a fost în atenția publicului în special prin prisma rolului său în cadrul familiei regale și prin acțiunile acesteia pentru promovarea monarhiei.
În plan personal, principesa Elena s-a căsătorit pentru prima dată cu doctorul Robin Medforth-Mills, cu care a avut doi copii: Nicholas și Elisabeta Karina. După divorțul de Medforth-Mills, s-a recăsătorit cu Alexander Nixon McAteer.
De-a lungul anilor, principesa Elena a avut un rol activ în susținerea cauzelor de caritate, educaționale și culturale, în special în ceea ce privește România. De asemenea, a fost o susținătoare a monarhiei constituționale și a valorilor promovate de casa regală a României.