Culturist celebru, mort la 36 de ani. Mânca zilnic 16.500 de calori pentru a-și crește masa musculară
- Culturist celebru, mort la 36 de ani
- Mânca zilnic 16.500 de calori pentru a-și crește masa musculară
Un culturist celebru, cunoscut ca și „cel mai monstruos bodybuilder” a murit la doar 36 de ani. El mânca zilnic 16.500 de calorii zilnic și își injecta insulina pentru a-și crește masa musculară. În urmă cu câteva zile a făcut infarct și a murit.
Illia Golem a murit la 36 de ani
Culturistul originar din Belarus, Illia Golem s-a stins din viața în urma unui infarct care a avut loc pe 6 septembrie, apoi a intrat în comă și nu s-a mai trezit. Bărbatul mânca zilnic 16.500 de calorii și își injecta insulină pentru a putea consuma o cantitate și mai mare de mâncare.
Avea 1,85 înălțime și 165 de kilograme, fiind considerat „cel mai monstruos bodybuilder”. El mânca de șapte ori pe zi o cantitate foarte mare de mâncare. La o singură masă avea 108 bucăți de sushi, apoi două kilograme și jumătate de fripturi, 14 clătite din fulgi de ovăz cu sirop de arțar și 1.6 kg de orez pentru a ajunge la caloriile necesare zilnice.
De-a lungul timpului a mărturisit că își riscă viața, iar dieta lui nu o recomanda nimănui. Practicile folosite pentru câștigarea de masă musculară puteau fi nocive pentru multe persoane.
„În copilărie îmi doream să fiu ca Arnold Schwarzenegger și Stallone în Rambo. Și când oamenii treceau pe lângă mine vedeau un monstru. Am vrut să fiu la fel de puternic ca idolii mei de la Hollywood. În orășelul meu s-a deschis o sală de sport și m-am înscris”, povestea el pe canalul său media.
„Când am început să mă antrenez nu era internet sau rețele sociale de învățat, m-am ghidat doar de cunoștințele mele din reviste și cu ajutorul proprietarului sălii”, a mai spus el.
Avea o putere impresionantă, reușind să ridice 272 de kilograme pe bancă și 317 kilograme în deadlift.
Stilul de viață pe care îl avea i-a fost fatal. În urmă cu șase zile a făcut infarct în propria locuință, apoi a ajuns la spital în comă și nu s-a mai trezit.
Cum arăta meniul culturistului
În urmă cu un an a fost publicat meniul pe care îl consuma sportivul zilnic. La acea perioadă mânca șase mese pe zi, însă a fost adăugată încă una.
Masa 1: 300 de grame de ovăz
Masa 2: 3 farfurii de sushi a câte 36 bucăți (1.600 de grame de orez, 800 de grame de somon)
Masa 3: 1.300 de grame de carne de vită și un desert cu înghețată
Masa 4: 500 de grame de orez, măsline, omega 3 și un bol de paste proaspete
Masa 5: 200 de grame de brânză și 300 de grame de paste
Masa 6: Alte 1.300 de grame de carne de vită și 700 de grame de branză de vaci sau ricotta