Live acum Știrile Antena Stars
Prime time
Homepage » Sport » Simona Halep va da în judecată firma care a produs suplimentul care conținea roxadustat! Jucătoarea de tenis ar cere despăgubiri de milioane de dolari

Simona Halep va da în judecată firma care a produs suplimentul care conținea roxadustat! Jucătoarea de tenis ar cere despăgubiri de milioane de dolari

De Ilinca Lunca.
Publicat pe 20.09.2023 la 10:00 Actualizat pe 20.09.2023 la 10:00

Simona Halep a luat o decizie de ultim moment! Jucătoarea de tenis va da în judecată firma care a produs și vândut suplimentul care conținea roxadustat, din cauza căreia a fost suspendată! Potrivit avocatului ei, Simona Halep ar urma să ceară despăgubiri de milioane de dolari în urma acestei situații.

Simona Halep merge mai departe în proces.

Profimedia

Jucătoarea de tenis a primit cu multă dezamăgire vestea că un tribunal independent a decis să fie suspendată patru ani, fiind acuzată că a recurs la dopaj pentru a-și influența rezultatele profesionale.

Simona Halep se luptă de un an pentru dreptate, spunând că nu a consumat niciodată nicio substanță, iar încercarea de a demonstra acest lucru continuă chiar și după ce a primit această sancțiune de patru ani.

Simona Halep va da în judecată firma care a produs suplimentul contaminat cu roxadustat

După ce a declarat că este șocată de veste și va continua să facă sport, în tot acest timp, ca să se mențină în formă, Simona Halep a decis să dea în judecată firma care a produs suplimentul pe care l-a consumat și care conținea roxadustat. Procesul jucătoarei de tenis cu firma din Canada a fost deja deschis.

Însă, avocatul Simonei Halep a precizat că acest proces este unu civil și nu va putea influența, în niciun fel, decizia de suspendare pe care a primit-o în urmă cu doar câteva zile.

Simona Halep ar putea să ceară despăgubiri de milioane de dolari drept daune morale, având în vedere situația care s-a creat în ultimul an.

Cum a reacționat jucătoarea de tenis

ITIA a cerut șase ani de suspendare pentru Simona Halep, însă judecătorii au acceptat patru ani. Cea care a dat această veste a fost tocmai jucătoarea de tenis, care s-a declarat dezamăgită și a precizat că va face tot ce poate pentru a-și demonstra nevinovăția.

De asemenea, a dezvăluit că există dovezi clare cu care să demonstreze că probele ei au fost contaminate. Cu acestea este hotărâtă să meargă mai departe în acest proces.

”Astăzi, un tribunal din cadrul Agenției Internaționale pentru Integritate în Tenis (ITIA) a anunțat o decizie provizorie în cazul meu. Ultimul an a fost cel mai greu din viața mea și, din păcate, lupta mea continuă. Mi-am dedicat viața tenisului. Iau foarte în serios regulile care guvernează sportul nostru și mă mândesc cu faptul că nu am folosit niciodată, în mod conștient sau intenționat, vreo substanță interzisă. Am refuzat să accept decizia de suspendare pentru patru ani și am contestat-o potrivit prevederilor legale.

Într-o decizie de 126 de pagini, tribunalul a admis ambele acuzaţii aduse de ITIA - un test de urină pozitiv pentru o substanţă interzisă şi o încălcare a Programului de Paşaport Biologic (ABP). Reprezentanţii mei şi cu mine am prezentat ITIA şi tribunalului dovezi convingătoare în sprijinul apărării mele şi am formulat mai multe întrebări legitime cu privire la concluziile la care s-a ajuns în legătură cu dosarul ABP.

Deşi sunt recunoscătoare să am în sfârşit un deznodământ în fața unui tribunal, după numeroase întârzieri nefondate şi cu sentimentul de a trăi în purgatoriu timp de peste un an, sunt şocată şi extrem de dezamăgită de decizia acestui tribunal.

Cred într-un sport curat şi, în aproape două decenii ca jucător profesionist de tenis, de-a lungul a sute de turnee şi două titluri de Grand Slam, am fost supusă la peste 200 de teste de sânge şi urină pentru a verifica dacă există substanţe interzise - toate au fost negative, până la 29 august 2022.

Înaintea sezonului pe hard din 2022, la recomandarea echipei mele de încredere şi a fizioterapeutului, am revizuit suplimentele nutritive. Niciunul dintre ingredientele enumerate pe aceste noi suplimente nu includea substanţe interzise, însă acum ştim - şi tribunalul a fost de acord - că unul dintre ele era contaminat cu roxadustat. Am fost testată aproape săptămânal după testul meu iniţial pozitiv până in prima parte a anului 2023, toate rezultatele fiind negative.

În ciuda acestor dovezi, ITIA a adus o acuzaţie ABP numai după ce grupul său de experţi a aflat identitatea mea, ceea ce a făcut ca doi din trei experţi să îşi schimbe brusc opinia în favoarea acuzaţiilor ITIA. ITIA s-a bazat exclusiv pe opiniile acestor experţi care au analizat doar parametrii mei sanguini - care s-au menţinut timp de peste 10 ani în acelaşi interval.

Acest grup de experţi a ignorat faptul că nicio substanţă interzisă nu a fost găsită vreodată în probele mele de sânge sau de urină, cu singura excepţie a unui test pozitiv din 29 august pentru roxadustat, care era prezent la un nivel extrem de scăzut şi care, dacă luăm în considerare testul meu negativ făcut cu trei zile înainte de testul pozitiv, ar fi putut fi cauzat doar de o expunere accidentală la roxadustat.

Sunt profund recunoscătoare pentru sprijinul pe care l-am primit din partea familiei mele, a prietenilor şi a fanilor tenisului din întreaga lume. Continui să mă antrenez şi să fac tot ce-mi stă în putinţă pentru a-mi reabilita numele în fața acestor acuzaţii false şi pentru a mă întoarce pe teren. Intenţionez să apelez această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv şi să urmez toate căile legale de atac împotriva companiei producătoare a suplimentelor în cauză”, a declarat Simona Halep, pe Instagram.

CITEȘTE ȘI:
În articolul
Simona Halep va da în judecată firma care a produs suplimentul care conținea roxadustat! Jucătoarea de tenis ar cere despăgubiri de milioane de dolari
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Emisiuni TV
Știrile Antena Stars. Diana Șucu, secretele mariajului de succes cu Dan Șucu. Ce detalii a oferit soția milionarului: „Suntem suflete pereche” / VIDEO
  • Diana Șucu, secretele mariajului de succes cu Dan Șucu
  • Ce detalii a oferit soția milionarului:
Showbiz intern
Lacrimi și durere în familia lui Costel Corduneanu, după moartea lui! Adrian Beleaua, fratele interlopului, a ajuns la capătul puterilor: ”Azi m-a luat...”/ FOTO
  • Fratele lui Costel Corduneanu l-a vizitat la mormânt
  • Adrian Beleaua trece prin momente cumplite
Stiri internationale
Gest șocant făcut de un român în Germania. Și-a înjunghiat colegul pentru o țigară
  • Gest șocant făcut de un român în Germania
  • Și-a înjunghiat colegul pentru o țigară
Stiri interne
Fostul campion, Costică Căileanu, a murit în accidentul din Corbu. S-a stins din viață în urma unui impact cu o altă mașină / FOTO
  • A murit Costică Căileanu
  • Accidentul s-a produs între Corbu și Năvodari
Stiri internationale
Cele mai noi informații de la Formula 1. George Russell a primit Trofeo Bandini
  • Informații noi de la Formula 1
  • Ce se întâmplă în cea mai spectaculoasă cursă
Showbiz intern
Florin Piersic a fost mutat de la ATI! Actorul a început recuperarea și merge cu ajutorul unui cadru: „Evoluție favorabilă”
  • Florin Piersic a fost mutat de la ATI!
  • Actorul a început recuperarea și merge cu ajutorul unui cadru
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
"Luptăm pentru el". Sute de enoriaşi au protestat pentru a-şi păstra preotul, în Maramureş . Bărbatul a fost părăsit de soţie şi a divorţat acum 4 ani
recomandare pe as.ro
Lovitura de milioane de euro dată de afaceristul de doar 28 de ani care a părăsit definitiv SUA pentru România: „E un exemplu”
Romania TV
Cine e și cu ce se ocupă presupusul iubit al Simonei Halep. Are 57 de ani și e în topul celor mai bogați români
Romania TV
Este BOMBA momentului în showbiz. Anamaria Prodan a făcut anunţul oficial
recomandare pe antena3.ro
Cele trei zodii care vor avea șansa de a face bani mulți până la sfârșitul lunii mai. Norocul le va surâde
recomandare pe antena3.ro
Se schimbă formula de calcul pentru salariul minim în România. Directiva care arată criteriile de care trebuie să se ţină cont
recomandare pe antena3.ro
Se schimbă regulile la ITP. Şoferii români care trebuie să facă ITP la maşină de două ori pe an. Klaus Iohannis a promulgat legea
recomandare pe playtech.ro
De ce ai nevoie până la final de an pentru succes, în funcţie de zodie. Nativii Berbec trebuie să aibă răbdare
recomandare pe playtech.ro
Diferența uriașă de vârstă dintre Simona Halep și presupusul ei iubit! Ea are 32 de ani, iar el ar putea să-i fie tată
recomandare pe redactia.ro
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini fabuloase cu cei doi
recomandare pe redactia.ro
Cine sunt autorii crimei din Crângași. De la ce a pornit scandalul
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe ProSport.ro
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A primit 23 de ani de pușcărie pentru crimă și porecla „Călăul de pe baltă”, soția i-a luat averea și acum a ajuns să discute cu extratereștrii
recomandare pe bzi.ro
Cum se simte marele actor? Monica Pop a dezvăluit care este situația cu Florin Piersic
recomandare pe bzi.ro
Carmen Harra a făcut totul public despre Florin Piersic: „Nu este încă timpul!”
recomandare pe dailybusiness.ro
Banii românilor vor fi verificați de ANAF! Se trece la confiscări
recomandare pe dailybusiness.ro
Alertă! Condimente cancerigene vândute românilor
recomandare pe Jurnalul.ro
Cuza a visat, Ceaușescu a săpat, Ciolacu dezgroapă canalul Dunăre-București: Compania Canalelor Navigabile vrea să reia lucrările
recomandare pe a1.ro
Momente emoționante înainte de semifinală! Alexandra a izbucnit în lacrimi când a văzut cine îi vorbește: „Mi-ați dat panică, nu mă așteptam!”. Mario, îngenunchiat de dor în fața camerelor