10 lucruri pe care să le faci dupa ora 18:00, înainte de somn, și care îți vor schimba definitiv viața. Ce spun specialiștii
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 29.03.2023 la 09:37
Actualizat pe 29.03.2023 la 09:37
Pentru persoanele care nu reușesc să doarmă și să se odihnească suficient în mod regulat, implementarea unei rutine înainte de a merge la culcare poate ajuta enorm. Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le facei înainte de somn și care, potrivit specialiștilor, îți vor schimba definitiv viața.
- 10 lucruri pe care să le faci dupa ora 18:00, înainte de somn
- Îți vor schimba definitiv viața
- Ce spun specialiștii
Rutina de dinainte de somn este importantă mai ales în timpul copilăriei, însă ea poate fi benefică la orice vârstă. Potrivit specialiștilor, o rutină consecventă liniștește sugarii agitați și îi ajută să adoarmă mai repede și să se trezească mai rar în timpul nopții. Același lucru este valabil și pentru pentru adulți. Rutinele de culcare ajută creierul să distingă ziua de noapte, să vă elibereze mintea și corpul de stresul zilei și să puteți adormi liniștiți.
10 lucruri pe care să le faci dupa ora 18:00, înainte de somn
1. Ai grijă de corpul tău. Spală-te pe dinți după cină. Folosește ață dentară - Pur și simplu folosirea aței dentare poate dinții să arate mai strălucitori prin îndepărtarea plăcii dentare și a particulelor de alimente în exces pe care este posibil să nu le vedeți în oglindă sau în zonele în care periuța de dinți nu ajunge. Faceți o baie caldă.
2. Încearcă să nu mai folosești smartphone-ul și gadgeturile cu două ore înainte de culcare. Necesitatea de a fi mereu la curent este vehementă prin verificarea fluxurilor de știri, actualizarea rețelelor sociale și răspunsul la mesaje este destul de ademenitoare și distragătoare în ceea ce privește pregătirea minții pentru o odihnă sănătoasă și vă va surprinde să știți că lumina albastră care emană de la gadgeturi vă deteriorează ochii și vă împiedică să vă odihniți adecvat.
3. Reflectați și vizualizați. Încercați să vă deconectați și să vă alocați timp pentru a vedea ce a mers bine în ziua respectivă, ce a mers prost, ce a fost realizat, ce nu, și încearcă să rezolvi.
4. Scrie-ți jurnalul. Înainte ca ziua să se termine, este important să vă urmăriți activitățile, obiectivele, realizările și conexiunile pentru ziua respectivă. Notează cât mai multe lucruri pentru care ești recunoscător, realizări oricât de mici,
5. Fii recunoscător. Recunoștința este un catalizator puternic al fericirii.
6. Citește înainte de somn. Subconștientul tău păstrează și lucrează cu ceea ce conștientul produce și asupra căruia se oprește; deci hrănește-ți mintea cu pozitivitate.
7. Meditează. Calmul minții este una dintre frumoasele bijuterii ale înțelepciunii. Făcând din meditație o rutină, vei ajunge la un punct de conștiință în care mintea ta calmă devine arma supremă împotriva provocărilor.
8. Fă-ți o listă de sarcini. Încearcă să îți planifici ziua, revizuindu-ți calendarul și subliniind întâlnirile importante. Identifică-ți prioritățile pentru ziua respectivă.
9. Roagă-te. Evalueză și mulțumește-i lui Dumnezeu pentru capacitatea pe care ți-a dat-o de a realiza și de a prelua controlul asupra supraviețuirii.
10. Reduceți lumina. Purtați haine confortabile.
Citește și: Cinci lucruri cotidiene ce ne omoară încet dar sigur