3 activități distractive pentru vacanța de vară a celor mici
Publicat pe 11.09.2019 la 12:41 Actualizat pe 11.09.2019 la 12:47
Vacanța de vară este în toi și, după o primă ieșire la mare, la munte sau la bunici alături de copii, părinții trebuie să găsească și alte activități distractive pentru cei mici. Chiar dacă durează 3 luni, vacanța de vară a copiilor trebuie să fie plină de momente amuzante, active, dar și relaxante, astfel încât micuții să se simtă cât mai bine și să aibă un program zilnic echilibrat.
Vacanța de vară este în toi și, după o primă ieșire la mare, la munte sau la bunici alături de copii, părinții trebuie să găsească și alte activități distractive pentru cei mici. Chiar dacă durează 3 luni, vacanța de vară a copiilor trebuie să fie plină de momente amuzante, active, dar și relaxante, astfel încât micuții să se simtă cât mai bine și să aibă un program zilnic echilibrat.
Cei mai mulți copii preferă acum să se uite la televizor sau să se joace pe telefon ori tabletă, iar acest obicei poate fi o mare bătaie de cap pentru părinți, mai ales în vacanță. Din fericire, există multe moduri prin care copiii își pot umple timpul liber din vacanță într-un fel constructiv, combinând joaca afară cu diferite activități de interior.
Indiferent dacă cei mici stau acasă cu o bonă, cu bunicii sau părinții, adulții ar trebui să aibă grijă de modul în care organizează programul zilnic al copiilor. Iată câteva sugestii pentru vara aceasta.
Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/girl-holding-white-rabbit-during-daytime-160933/
1.Vizite inedite la muzee
Vizitele la muzeu pot fi foarte interesante și distractive dacă știi ce anume îl interesează pe micuț. O excursie la Muzeul Antipa, Muzeul Satului sau la Observatorul Astronomic poate fi o experiență inedită. Există și expoziții mai deosebite, interactive, unde cel mic poate învăța noțiuni simple de fizică în timp ce ia parte la tot felul experimente haioase. Mergeți cu el la Casa Experimentelor sau la Muzeul Simțurilor! Dacă iubește natura și animalele, puteți face o vizită în Grădina Botanică, în Grădina Zoologică sau în Delta Văcărești, unde copilul poate învăța despre păsări chiar în mediul lor natural, în timp ce le observă cu binoclul și le ascultă cântând.
Sursa foto: https://pixabay.com/photos/swing-boy-summer-child-fun-happy-2180703/
2. Sport în aer liber
Chiar dacă este cald afară, dimineața sau seara puteți ieși cu copiii la joacă în parc. E foarte important ca ei să fie activi și să interacționeze cât mai mult cu alți copii. Ideal ar fi să le dați ocazia să se miște cât mai mult, să facă sport. Jucați-vă cu ei cu mingea, sau cumpărați-le o trotinetă sau o bicicletă, pentru că astfel cei mici vor combina mișcarea cu activitățile în aer liber.
La vârsta lor, copiii deprind foarte ușor aproape orice sport. Va fi și mai amuzant dacă le cumpărați o bicicletă în culorile preferate sau una personalizată cu eroii din desenele animate: Elsa din Frozen, Minnie Mouse sau Spiderman. Puteți găsi o gamă largă de biciclete copii la Educlass, unde sunt disponibile modele pentru diferite categorii de vârstă. E foarte important ca un copil să înțeleagă încă din primii ani de viață că trebuie să facă sport și să aibă un stil de viață activ, sănătos.
Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/woman-pouring-down-a-brown-paint-730807/
3. Ateliere interactive
Aceste ateliere, concepute special pentru copii, pe diferite categorii de vârstă și după preferințe, îi vor ajuta pe cei mici să fie mai creativi, să aibă încredere în ei și să-și dezvolte îndemânarea. În plus, vor avea ocazia să cunoască alți copii cu interese comune, deci își vor putea face noi prieteni. În vacanța de vară veți găsi cu siguranță foarte multe oferte de ateliere, pentru toate gusturile: pictură de sticlă, dans, teatru, olărit, origami, chiar și cursuri de gătit concepute special pentru cei mici. Și cine știe, poate așa își vor descoperi marea lor pasiune!
Indiferent ce activități veți alege pentru cei mici, e important să existe un echilibru în programul zilnic, astfel încât copilul să nu obosească prea mult, dar nici să nu se plictisească. Încercați să îmbinați în fiecare zi câteva ore de mișcare în aer liber cu ore de relaxare și odihnă.