5 beneficii neștiute pe care le oferă brânza de vacă. Motivele pentru care poți adăuga acest aliment în dieta ta
Publicat pe 26.10.2023 la 21:40 Actualizat pe 26.10.2023 la 21:40
Există câteva beneficii pe care brânza de vacă le oferă și de care sigur nu știai. Iată cinci beneficii ale acestui produs alimentar!
- Cinci beneficii pe care le oferă brânza de vacă
- Iată motivele pentru care poți adăuga acest aliment în dieta ta
Știm că brânza de vacă este un produs obținut prin coagularea laptelui folosind un acid comestibil făcut din lămâie și/sau oțet, la care se adaugă compuși microbieni și care la noi poartă numele de cheag, sau folosind metoda de „scurgere parțială a zerului”. Mai mult, brânza de vacă este o sursă importantă de aminoacizi și proteine.
5 beneficii neștiute pe care le oferă brânza de vacă
1. Susține creșterea musculară
Printre altele, specialiștii susțin că brânza de vacă este un aliment bogat în proteine, ceea ce o face o sursă excelentă a acestui macronutrient esențial.
Mai mult, proteinele sunt foarte importante pentru construirea și repararea țesuturilor, susțînând creșterea musculară și menținerea sănătății generale.
2. Ajută la a avea oase puternice
Cu toate acestea, brânza de vacă este un alt produs lactat care este o sursă bună de calciu, care este esențial pentru oase și dinți puternici. Așadar, aportul adecvat de calciu joacă, de asemenea, un rol în funcția musculară și transmiterea nervoasă.
3. Ajută la gestionarea greutății
Un al treilea beneficiu oferit de brânza de vacă îl comstituie conținutul scăzut de calorii în comparație cu multe alte produse lactate, ceea ce o face o opțiune potrivită pentru cei care doresc să își gestioneze greutatea sau să reducă aportul de calorii.
4. Susține funcțiile corporale
Pe lângă cele menționate, brânza de vacă conține diferiți nutrienți esențiali, inclusiv vitamine precum B12, riboflavina (B2) și minerale precum fosforul. Ei bine, acești nutrienți susțîn diferite funcții ale corpului, inclusiv metabolismul energetic și producția de globule roșii.
5. Favorizează sățietatea
Nu în ultimul rând, printre altele, datorită conținutului său ridicat de proteine, brânza de vacă vă poate ajută să vă simțiți plini și mulțumiți, ceea ce poate ajută la controlul foametei și la reducerea consumului total de calorii.
CITEȘTE ȘI: ÎNTREBAREA ZILEI: Ce beneficii aduce brânza de vaci organismului?