5 cărți de parenting pe care trebuie să le citești
De Redactia Spynews.ro.
Publicat pe 25.03.2020 la 15:55
Actualizat pe 25.03.2020 la 15:55
Cea mai mare bucurie este aceea de a fi părinte. De a-ți vedea copilul crescând și de a te bucura împreună cu el de momentele frumoase din viața voastră. Este un lucru minunat, însă poate fi de multe ori și o provocare. Înseamnă nopți nedormite, temeri, emoții, toate din dorința de a-i oferi copilului o viață frumoasă.
Cea mai mare bucurie este aceea de a fi părinte. De a-ți vedea copilul crescând și de a te bucura împreună cu el de momentele frumoase din viața voastră. Este un lucru minunat, însă poate fi de multe ori și o provocare. Înseamnă nopți nedormite, temeri, emoții, toate din dorința de a-i oferi copilului o viață frumoasă.
Astfel, cărțile de parenting de la Curtea Veche pot fi extrem de utile în aceste situații în care temerile părinților se fac simțite. Este important să învățăm din fiecare experiență, dar mai ales să ne cunoaștem, iubim și respectăm copilul.
Putem crește copii buni într-o lume negativă, de Zig Zaglar
Dacă vă doriţi copii optimişti, încrezători în sine, perseverenţi şi cu o atitudine mentală pozitivă, este important să urmaţi sfaturile din această carte.
Zig Ziglar ne arată în cartea Putem crește copii buni într-o lume negativă că importante nu sunt doar genele moştenite, mediul de viaţă, educaţia, anturajul sau banii.
Important este şi cât timp petrecem cu copiii noştri, cum îi învăţăm ce e disciplina, în ce fel ne manifestăm iubirea părintească, ce sfaturi le dăm, dar și câtă răbdare avem cu ei.
Inteligența emoțională în educația copiilor, de Maurice J. Elias, Steven E. Tobias, Brian S. Friedlander
Autorii îţi propun metode inedite de educaţie, precum şi exerciţii practice care te pot ajuta într-un mod concret la creşterea şi dezvoltarea psiho-emoţională a copilului tău.
În lucrarea de faţă, părinţii sunt sfătuiţi să-şi înveţe copiii să fie flexibili, creativi, empatici şi să-şi exprime sentimentele, precum şi să-i responsabilizeze şi să le insufle valori esenţiale.
Mai mult decât atât, scopul declarat al autorilor este acela de a-i ajuta pe părinţi să folosească principiile inteligenţei emoţionale cu răbdare şi perseverenţă.
Ghid esențial de parenting, de Gail Reichlin & Caroline Winkler
Ce faci când un copil de numai câțiva anișori se tăvălește pe jos în magazine sau când strigă cât îl ține gura că își urăște fratele sau sora? Dacă situația nu îți este străină, îți spunem doar atât: capul sus!
Gail Reichlin și Caroline Winkler, ambele pedagogi cu experiență și mame a câte trei copii, oferă cititorilor sute de soluții rapide la problemele cu care se confruntă frecvent părinții.
Un ghid universal, disponibil în 18 limbi și în Braille, cu peste 200 000 de exemplare vândute.
Jocuri de jucat primăvara, de Mirela Retegan
Mirela Retegan este Antrenorul Părinților. Își folosește imaginația, energia, empatia ca să-i învețe pe părinții români cum să se joace cu copiii lor.
„Copiii au nevoie de iubire, atenție și răbdare. Noi, oamenii mari, avem nevoie de timp. Dacă ne antrenăm constant, astfel încât să scoatem din joben în orice moment un joc de jucat oricând și oriunde, ei simt că primesc iubire și atenție și ne dau înapoi timp“, spune Mirela Retegan.
Din dragoste pentru Maya, fiica ei, a creat fenomenul Gașca Zurli, prin intermediul căruia părinții și copiii descoperă fericirea de a se juca împreună, în orice moment.
Mami, tati, mă auziţi?, de Jacques Salomé
Jacques Salomé ne demonstrează în această carte că fundamentul unei existențe fericite se pune deja în primii ani de viață ai copilului.
De ce spunem asta? Deoarece copilul nostru are puterea magică de a se face auzit, de a ne înţelege fără cuvinte, de a ne permite să ne întoarcem la propria copilărie pentru a umple golurile create de tristeţe şi de angoasă.
Trebuie doar să îl ascultăm și vom primi în schimb multă bucurie și o viață mult mai liniștită.