5 lucruri de care să ții cont când cumperi cabina de duș
Publicat pe 25.06.2019 la 17:45 Actualizat pe 30.07.2019 la 15:41
Dacă decizi să instalezi un duș în baie, fie că este unul clasic, cu cădiță, unul de tip walk-in, unul de nișă sau unul deasupra căzii, trebuie să alegi și împrejmuirea potrivită, adică o cabină, o ușă sau un paravan care să se integreze armonios în decorul încăperii.
Dacă decizi să instalezi un duș în baie, fie că este unul clasic, cu cădiță, unul de tip walk-in, unul de nișă sau unul deasupra căzii, trebuie să alegi și împrejmuirea potrivită, adică o cabină, o ușă sau un paravan care să se integreze armonios în decorul încăperii.
Pe lângă aspect, însă, trebuie să ții cont și de alți factori când alegi cabina de duș: de poziționarea dușului în baie, de gradul de accesibilitate necesar, de spațiul disponibil. Oferta este foarte diversificată și, cu toate că acest lucru îți garantează că vei găsi produsul ideal pentru baia ta, răbdarea ta s-ar putea să fie pusă la încercare în timpul căutării. De aceea, îți venim în ajutor cu această listă de cinci repere importante pe care trebuie să le iei în considerare când alegi cabina de duș.
1. Spațiul disponibil
Nu porni în căutarea cabinei de duș înainte să măsori cu exactitate perimetrul în care aceasta trebuie să se potrivească. Cel mai ineficient și mai de temut rezultat al procesului de căutare ar fi să aduci acasă o cabină de duș de dimensiuni prea mari, care să nu încapă în locul destinat din baia ta. Dacă vrei doar să înlocuiești cabina veche de duș, ține cont de măsurile acesteia.
2. Forma cabinei
Spațiul din baie este un bun prețios, așa că trebuie să-l folosești la potențialul maxim. Dacă montezi dusul deasupra căzii de baie, ai nevoie doar de un paravan de cadă.
Lucrurile se complică puțin dacă optezi pentru o cabină de duș, pentru că există mai multe forme și modele: pătrată, semirotundă, asimetrică, pentagonală, cu uși glisante, batante sau pliante.
3. Ușile cabinei
Deschiderea ușilor sau ușii cabinei este foarte importantă, pentru că una nepotrivită îți poate diminua considerabil spațiul disponibil și confortul în baie. Poți opta pentru uși cu deschidere spre exterior ori interior, pentru uși glisante sau tip armonica.
- Ușile rotunjite oferă mai mult loc de manevră înăuntrul cabinei de duș, astfel încât acestea sunt adesea folosite în dușuri de colț, pentru a extinde spațiul.
- Ușile glisante sau culisante sunt potrivite pentru dușurile instalate în nișe, înconjurate de trei pereți, dar le găsești și în configurația cabinelor simple de duș, amplasate între doi pereți. Sunt ideale în băile mici.
- În cazul ușilor batante cu deschidere spre exterior, trebuie să ții cont și de orientarea ușii (spre stânga sau spre dreapta).
4. Materialele
Alegerea materialului din care este realizată cabina de duș depinde atât de preferințele tale, cât și de decorul băii. Geamurile cabinelor de duș trebuie să fie fabricate din sticlă securizată, dar rămâne la latitudinea ta dacă alegi o sticlă transparentă, potrivită atât în băile mari, cât și în cele de dimensiuni mici, sau pentru o sticlă mată.
Pentru o întreținere și igienizare mai ușoară a acestora, poți opta pentru cabine din sticlă tratată împotriva depunerilor de calcar.
5. Bugetul
Înainte de explora oferta de cabine de duș, stabilește un buget clar pe care îl poți aloca acestei investiții. Pe site-urile de profil vei găsi oferte avantajoase la cabine de duș, pe care le poți sorta în funcție de preț. Astfel, te vei putea concentra asupra unei achiziții situate în limitele bugetului tău. Toate cabinele de duș au un scop comun și opțiunile din diferitele game de prețuri pot satisface orice nevoi.
Acestea au fost cele mai importante cinci criterii de care să ții cont atunci când îți alegi cabina de duș. În final, încearcă să faci o achiziție corectă, a unui produs ce oferă un raport echilibrat între calitate și preț.