5 metode să ai o bucătărie mai veselă

5 metode să ai o bucătărie mai veselă © Pixabay

5 metode să ai o bucătărie mai veselă

Bucătăria este locul în care petreci foarte mult timp. Aici pregătești cele mai delicioase preparate culinare, aici îți savurezi cafeaua de dimineață, stai la o șuetă cu prietenele, tot aici se adună seara, în jurul mesei, întreaga familie. Este normal să-ți dorești ca această încăpere a locuinței tale să fie primitoare, să te inspire, să-ți ofere optimism și bună dispoziție. Iată cum ai putea s-o renovezi simplu și rapid!

Aplică pe pereți un tapet

Pentru a alunga monotonia din bucătărie, poți aplica pe pereți un tapet. Cum îl alegi pe cel mai potrivit? În primul rând, caută un model special pentru încăperi unde există aburi și umiditate crescută. Cei de la xtdeco.ro au câteva modele interesante din care ai putea să te inspiri. În al doilea rând, dacă dispui de un spațiu restrâns - ai o bucătărie mică, într-un apartament de bloc - tapetul trebuie să fie în culori deschise, blânde, care să mărească vizual spațiul. Printurile trebuie și ele alese cu grijă: cele mici și mărunte sunt potrivite într-o cameră de mici dimensiuni, iar cele mai mari se potrivesc într-o bucătărie generoasă sau chiar open space.

Crează un perete accent

O bucătărie open space, chiar dacă se află într-un apartament, poate fi accesorizată cu un fototapet care să creeze un perete sau o zonă accent. Alege un colț din încăpere pe care dorești să-l scoți în evidență și caută un model de fototapet care să se potrivească cu stilul în care ai decorat și amenajat bucătăria. Un stil clasic cere un fototapet clasic, un stil rustic va fi completat de un model de fototapet rustic.

Acoperă podelele

Pardoseala din bucătărie ar putea fi acoperită cu o traversă sau un covor special, antiderapant și rezistent la trafic și uzură. Dacă pe jos ai gresie într-o culoare deschisă, potrivit ar fi o traversă în culori închise - tocmai pentru a ieși mai bine în evidență jocul de tonuri și nuanțe. Alege un model vesel, imprimat cu ceșcuțe sau boabe de cafea, cu fructe sau legume. Un aer cozy, de cămin adevărat îl conferă și o pardoseală din lemn. Poți acoperi gresia cu dale din lemn sau imitație de lemn.

Accesorizează ferestrele cu perdea și draperie

În bucătărie ai putea monta în locul jaluzelelor sau storurilor o perdea scurtă care să acopere geamurile și o draperie de aceleași dimensiuni. Alege modele vesele, colorate, imprimate care să aducă o atmosferă prietenoasă și bună dispoziție. Perdeaua ar trebui să fie mai plină și albă, pentru a lăsa lumina să pătrundă în încăpere. Evită materialele pretențioase pentru că nu-și au locul aici. În bucătărie ar trebui să alegi materiale clasice, un bumbac fin sau modelel din in. Culoarea draperiei ar putea să se potrivească cu cea a pardoselei sau a mochetei care acoperă podeaua.

Într-o bucătărie veselă există multă culoare, iar culoarea anului 2020 este albastrul, potrivit pantone.com. Așadar, ai putea alege pentru decorarea bucătăriei această nuanță care ar aduce un aer proaspăt în încăpere. Albastrul este o culoare versatilă, care poate fi combinată cu alb, cu crem, cu galben, cu portocaliu și alte tonuri pastel.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro