5 motive să optezi pentru un implant dentar

5 motive să optezi pentru un implant dentar © https://pixabay.com/photos/chair-dentist-dental-dental-care-2589771/

Zâmbetul a reprezentat dintotdeauna o adevărată carte de vizită pentru orice om. O dantură frumoasă te va face să ai un zâmbet plăcut, care te poate ajuta să te descurci foarte bine în situații în care imaginea contează mult, precum un interviu sau chiar o întâlnire cu persoana care îți place.

Totuși, uneori, suntem puși în situația de a nu putea zâmbi fără să ne simțim stânjeniți, fie din cauza culorii dinților noștri, fie din cauza lipsei unuia dintre ei. Dacă prima problemă poate fi rezolvată prin igienizări profesionale și respectarea regulilor de igienă de bază, atunci pentru a doua cea mai bună soluție rămâne implantul dentar. Deși poate suna ca o operațiune complicată, poți să beneficiezi de implant dentar rapid, dacă știi la serviciile cui să apelezi. De ce ar trebui să recurgi la o astfel de variantă? Îți prezentăm cele mai importante cinci motive pentru care implantul dentar este o soluție foarte bună pentru tine. 

Eficiență pe termen lung

Alternativa la un implant dentar o reprezintă protezele dentare. Acestea sunt incomode, prezintă riscul de a aluneca și implica renunțarea definitvă la anumite alimente, care ar putea afecta stabilitatea lor. Tocmai de aceea, pe termen lung, proteza nu este o soluție care să te mulțumească, dar nici o soluție atât de rezistentă precum un implant. Durata de viață a unei proteze se oprește la maximum 15 ani, însă, în medie, acestea nu sunt folosite preț de mai mult de 10 ani. În schimb, implantul dentar nu trebuie înlăturat, se îngrijește la fel ca un dinte obișnuit, iar în scurt timp devine parte din corpul tău. Totodată, singurele eforturi de îngrijire pe care trebuie să le faci față de un implant dentar, pe lângă respectarea regulilor generale de igienă dentară, sunt cele două controale anuale care se recomandă a fi făcute la stomatolog. Durata de viață a unui implant dentar pleacă de la 25 de ani, dar acesta poate rezista mult mai mult. 

Îngrijire ușoară

Chiar dacă implică un cost inițial mai mare decât cel presupus de o proteză dentară, implantul nu te obligă la cheltuieli de întreținere. Proteza implică anumite soluții și operațiuni ieșite din comun, precum adezivi și soluții speciale de curățare, însă implantul dentar se igienizează exact la fel ca un dinte obișnuit. Nu-ți trebuie decât pastă și periuță de dinți, ață dentară și apă de gură. De asemenea, trebuie să nu uiți că vizita la stomatolog trebuie făcută o dată la șase luni, iar în cazul în care ai un implant dentar, igienizarea profesională este recomandată.

Implantul ajută și ceilalți dinți

Spațiile rămase goale la nivelul danturii sunt foarte periculoase pentru maxilar, dar și pentru dinții învecinați. Dintele de deasupra sau de dedesubtul spațiului rămas gol nu mai are pe ce să calce și există șansa ca el să se piardă în viitor. De asemenea, pe părțile cu spații goale se evită de regulă să se mestece, astfel că celelalte părți devin suprasolicitate și expuse cariilor. Implantul poate rezolva această problemă, întrucât îți înlocuiește cu brio un dinte și nu prezintă restricții când vine vorba de masticație. 

Implantul ajută maxilarul și mandibula

Orice pierdere a unui dinte afectează maxilarul, dar și mandibula. Acestea se pot degrada din cauza lipsei dinților iar, în timp, se vor observa schimbări și la nivelul fizionomiei feței. Oasele devin mai vulnerabile și la fracturi, însă cu ajutorul implantului problema se poate rezolva ușor. 

Aspectul natural

Calitatea principală a implantului dentar, față de alternativele precum proteza dentară, este reprezentată de aspectul foarte asemănător cu cel al unui dinte natural. De altfel, implantul va deveni în scurt timp parte din corpul tău și se va atașa de os, ceea ce îl va face să lucreze exact ca un dinte natural. Din punct de vedere al aspectului, implantul arată exact ca un dinte obișnuit, iar culoarea sa poate evolua în funcție de igiena pe care o adopți.

Așadar, dacă nu erai convins până acum, aceste motive ar trebui să fie suficiente pentru a te determina să recurgi la soluția unui implant dentar. Implantul se va integra perfect la nivelul danturii tale și te va ajuta să trăiești sănătos și să te simți din nou complet. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro