5 Reguli de Urmat Când Cumpărăm Încălţăminte Pentru Copii

5 Reguli de Urmat Când Cumpărăm Încălţăminte Pentru Copii © Pixabay

Dacă ai un copil mic şi începe să facă primii paşi, te gândeşti la încălţămintea care i se va potrivi. Îţi doreşti să faci cele mai bune alegeri pentru că el să se simtă bine, confortabil şi în siguranţă. Pantofiorii pentru copii sunt diferiţi de cei pentru adulţi. 

Ei au alt gen de caracteristici, care să susţină mersul unui copil. O încălţăminte pentru copii trebui să fie concepută special pentru ei şi să aibă structura necesară dezvoltării unui mers corect. Dacă eşti părinte şi vrei să achiziţionezi încălţăminte pentru copilul tău, poţi accesa link-ul următor: https://giraffe-shoes.ro/incaltaminte-copii. Iată mai jos un ghid cu 5 reguli de urmat atunci când cumperi încălţăminte pentru copiii tăi:

Ce se va întâmpla la prima probă a pantofilor?

Prima dată când se face o probă pentru copil, se măsoară lungimea şi lăţimea picioruşului. Indiferent că este vorba despre o fetiţă sau un băieţel, există mici diferenţe între cele două picioare, fie din punctul de vedere al lungimii, fie al lăţimii. Se cumpără pantofii care cuprind mărimea cea mai mare pentru a nu simţi nici un disconfort la încălţare. 

De asemenea nu se cumpără un pantof care să stea fix, ci unul cu un pic mai mare decât degetul mare de la picior. Astfel se asigura părintele că nu îl va strânge în nici un fel. Există uneori diferenţe de mărime între diversele stiluri de pantofi. Acestea se datorează în primul rând construcţiei de bază, lăţimii şi detaliilor în plus. 

Ce stil trebuie să aleg?

În funcţie de perioada anului în care cumperi şi sezonul respectiv, poţi alege orice stil de pantofi, începând de la sandale până la ghetuţe pentru copii. Este important să se simtă bine şi să îi vina corect în picior. Restul ţine de gustul părintelui, şi, în funcţie de decizia luată, şi de gustul copilului. Acesta poate uneori să aleagă dintre două perechi care îi plac în mod special părintelui. 

Închiderea este importantă. Poţi alege să cumperi pantofi cu şireturi dacă ştii că ai un copil care vrea să îşi scoată din picior imediat pantofii. Astfel te asiguri că şireturile ţin pantofii în picioare. Dacă vrei o variantă care să însemne o încălţare mai rapidă, poţi să optezi pentru închiderea tip scai. Aceasta este uşor de realizat şi o poate face chiar copilul fără probleme. 

Există anumite materiale care sunt recomandate pentru picioarele copiilor?

Materialele din care sunt construiţi pantofii sunt importante pentru părinţi. Aceştia pot alege materiale potrivite pentru copii, care să de cea mai bună calitate. Nu sunt recomandate materialele care pot afecta pielea copilului său care nu o lasă să respire. Cele mai bune tipuri de materiale sunt: pielea naturală sau pânză, materialul textil. 

Aceste două variante sunt bune pentru circularea aerului şi pot menţine sănătatea piciorului. De asemenea se poate vorbi şi despre materialul tălpii. El poate să fie de mai multe feluri, însă este importantă forma pe care o are, care trebuie să fie bine construită pentru piciorul de copil şi vârsta acestuia. Sunt recomandate  încălţările care au talpa care nu alunecă.

La ce interval de timp ar trebui să măsor din nou piciorul copilului meu?

Copiii mici sunt uşor de observat în ceea ce priveşte creşterea. Ei îşi măresc piciorul aproximativ cu două mărimi pe an, până când împlinesc 4 ani de zile. De aceea verificarea mărimii piciorului este importantă. Este bine că părintele să vadă unde anume ajunge vârful piciorului în interiorul pantofului şi să vadă cum merge copilul. De exemplu dacă un copil merge câteva minute într-o anumită pereche de pantofi şi apoi îşi dă pantoful jos, nu are voie să aibă semne roşii. dacă le are înseamnă că are probabil o pereche de pantofi care nu i se mai potriveşte şi trebuie să fie cumpărată alta. 

Este bine de ştiut că părinţii trebuie să verifice mărimea piciorului la fiecare 6, 8 săptămâni. Astfel se asigura că nu este nici o problemă în ceea ce priveşte mersul şi dezvoltarea lui. Uneori copiii pot să strice modul în care merg datorită încălţărilor care nu sunt bine construite pentru ei. Dacă încep să se simtă inconfortabil, atunci îşi strică modul în care păşesc şi aspectul general al mersului, modul în care îşi transferă greutatea de pe un picior pe altul.

Cât de strâmt ar trebui să fie pantoful pe piciorul copilului?

Pantoful trebuie să aibă un pic de loc pentru a se mişca în voie piciorul, însă nu are voie să alunece din picior cu uşurinţă. De aceea este important să fie ales cu grijă de către părinte pentru a ajuta mersul în siguranţă şi într-un mod corect. Şireturile pot ajuta pentru că ele strâmtează şi fac pantoful să stea mai ferm în picior, fără a exista posibilitatea de a aluneca. Mişcarea trebuie să fie naturală şi uşoară. 

În concluzie, o pereche de pantofi pentru copii trebuie să fie aleasă cu grijă de către părinţi, care trebuie să ţină cont de schimbările mărimii piciorului la intervalul de timp normal. Părintele trebuie să măsoare cu grijă şi să ştie ce stil de pantofior se potriveşte pentru copil, în funcţie de vârstă şi de necesitatea din acel moment. Pantofii pentru copii sunt estetic frumoşi şi atrag prin designul lor. De aceea şi acesta este un aspect important la cumpărături. Copiii se vor bucura de culori frumoase, de desene şi alte detalii pe care le au anumiţi pantofiori. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro