5 trucuri simple pentru a tăia ceapa fără a mai lăcrima. Metodele pe care trebuie să le știe orice gospodină
Publicat pe 06.02.2024 la 10:01 Actualizat pe 26.03.2024 la 19:39
Pentru că se regăsește în compoziția celor mai multe preparate, cele mai multe gospodine se feresc cât de mult posibil de a tăia ceapa din teama de a nu lăcrima. Iată cele mai utile cinci sfaturi pentru a nu mai lăcrima când folosești acest aliment în prepararea mâncărurilor!
- Trucuri simple pentru a tăia ceapa fără a mai lăcrima
- Orice gospodină trebuie să știe
Ceapa se numără printre cele mai consumate alimente din întreaga lume. Acest aliment se consumă în foarte multe modalități, fiind nelipsită dintr-o varietate de mâncăruri.
Mai mult decât atât, potențialele beneficii ale consumului de ceapă au la bază în special conținutul ridicat de antioxidanți și de compuși în alcătuirea cărora intră și sulful.
De asemenea, nutrienții din această legumă au efect antiinflamator și sunt relaționați, printre altele, cu îmbunătățirea sănătății oaselor, reducerea riscului de cancer, scăderea nivelului glicemiei.
Trucuri simple pentru a tăia ceapa fără a mai lăcrima
În cazul în care și tu plângi de fiecare dată când tai ceapa, există câteva trucuri care te vor ajuta de acum înainte. Ei bine, multe gospodine și bucătari amatori se confruntă cu această neplăcere.
Folosește un cuțit bine ascuțit.
Este foarte important ca, atunci când tai ceapă, să folosești un cuțit bine ascuțit. Acest lucru va minimiza eliberarea de substanțe iritante atunci când tai ceapa. Astfel, cu un cuțit ascuțit, vei obține tăieturi mai curate și vei elibera mai puține substanțe care te fac să plângi.
Taie ceapa sub apă.
Ei bine, puțini știu, însă, este foarte important să tai ceapa sub apă curentă sau să o ții sub apă pentru a reduce vaporii iritanți. Astfel, această metodă poate împiedica substanțele volatile să ajungă la ochii tăi.
Refrigerează ceapa.
Mai mult decât atât, înainte de a o tăia, pune ceapa în frigider. Nu mulți știu că frigul poate reduce eliberarea de substanțe care provoacă lacrimi.
Utilizează un ventilator sau o ventilație bună.
Totodaăa, asigură-te că bucătăria este bine ventilată sau folosește un ventilator pentru a dispersa vaporii iritanți.
Congelează ceapa.
De asemenea, înainte de a o tăia, pune ceapa în congelator pentru aproximativ 15 minute. Acest lucru poate încetini eliberarea substanțelor care provoacă lacrimi.
Alte sfaturi utile pentru a tăia ceapa
Poartă mască sau ochelari de protecție.
În cazul în care ești extrem de sensibil în ceea ce privește tăierea acestui aliemnt, poți purta o mască sau ochelari de protecție pentru a crea o barieră între ochi și vapori.
Acestea sunt doar câteva trucuri simple pot face procesul de tăiere a cepei mult mai plăcut și mai puțin lacrimogen.