7 moduri inedite în care poți pregăti cafeaua
Publicat pe 10.05.2019 la 12:52 Actualizat pe 10.05.2019 la 12:55
Iubești aroma de cafea la micul dejun? Ai nevoie de acea ceașcă de cafea aburindă în fiecare dimineață pentru a te simți mai plin de energie? Cu toate acestea, te-ai săturat de cea clasică, preparată la ibric sau de espresso și vrei să încerci ceva nou, care să te binedispună?
Iubești aroma de cafea la micul dejun? Ai nevoie de acea ceașcă de cafea aburindă în fiecare dimineață pentru a te simți mai plin de energie? Cu toate acestea, te-ai săturat de cea clasică, preparată la ibric sau de espresso și vrei să încerci ceva nou, care să te binedispună?
Indiferent dacă alegi cafea monodoze de la Kafune sau alte variante, lasă-ți imaginația să zburde și să creeze cele mai bune rețete de cafea.
Iată mai jos 7 moduri inedite în care poți prepara cafeaua:
1. Cafea mexicană cu scorțișoară
Pentru a pregăti o cafea mexicană ai nevoie de 125 ml de cafea, 1 bețișor de scorțișoară, 80 ml sirop de ciocolată, 250 ml lapte, un sfert de linguriță de nucșoară, zahăr brun și puțină vanilie.
Pentru a obține o aromă mai bună, este recomandat să amesteci cafeaua cu nucșoara și scorțișoara înainte de a fi puse pe foc. Separat se vor fierbe zahărul, siropul de ciocolată și laptele. Se toarnă totul peste cafea și, la final, se adaugă vanilia.
2. Cafea rece Thai cu cardamon
Iubești cafeaua rece, mai ales în timpul sezonului cald? Ai nevoie de puțină inspirație, 1 linguriță sau două de cardamon, câteva lingurițe de zahăr, după gust, frișcă, extract de migdale și cafea de cea mai bună calitate.
Se prepară cafeaua în mod obișnuit și apoi se adaugă cardamonul, zahărul și extractul de migdale. Se lasă la răcit, apoi se vor adăuga cuburi de gheață peste cafea pentru o răcire și mai profundă. La final se adaugă frișca.
3. Cocktail de cafea cu lichior
Ai nevoie de cafea bună, portocală, lichior – 1 linguriță, coniac – 1 linguriță și câteva cuișoare. Coaja de la portocală se răzuiește, iar peste aceasta se adaugă cuișoarele și zahărul brun. Separat, trebuie să încălzești coniacul și lichiorul și să le adaugi peste coaja de portocale. La final se adaugă cafeaua.
4. Piccolo Latte cu extract de vanilie
Piccolo Latte este asemănătoare cafelei latte pe care o cunoaștem, dar de dimensiuni mai mici. Pentru a o obține, se prepară o cafea obișnuită la ibric sau espresso. Se încălzesc circa 250 ml lapte la foc mic, având o consistență cremoasă. Spuma de lapte se va turna peste cafea și la final se poate adăuga vanilie, scorțișoară sau ciocolată rasă
5. Mozart Coffee cu lichior cremă de marțipan
Acest fel de cafea este foarte apreciat de cunoscători, fiind o creație a lui Goran Huber, un somelier recunoscut. Pentru prepararea acestei băuturi, ai nevoie de cafea, spumă de lapte, sos de ciocolată și lichior de marțipan. Se ia un pahar gol, în care se va turna sos de ciocolată, iar apoi lichiorul cremă de marțipan. La final, se adaugă spuma de lapte și cafeaua espresso.
6. Cafea Zabaione cu sos de ciocolată
Iată o rețetă inedită de cafea, apreciată de cunoscători, fiind o băutură tipic italiană. Ai nevoie de sos de ciocolată, spumă de lapte, espresso, verpoorten advocaat, iar cafeaua preparată astfel se potrivește perfect cu un desert delicios. Sosul de ciocolată și Advocaat-ul se toarnă într-un pahar sau o ceașcă. Se adaugă spuma de lapte și, la final, cafeaua espresso.
7. Espresso Sorbetto
Aceasta este o variantă potrivită pentru perioadele caniculare. Este o variantă rece de espresso, cu puține calorii și cu un gust foarte bun. Introduceți în congelator o cafea espresso până când aceasta îngheață. Apoi, adăugați espresso-ul și celelalte ingredientele (4 cuburi de zahăr, 350 ml lapte degresat) într-un mixer pentru a obține o cremă cu un gust desăvârșit.
Indiferent de varianta de cafea pe care vrei să o încerci, toate au un gust minunat, motiv pentru care vei adora aceste noi arome și rețete.