7 motive pentru care romanii evita vizita intr-o clinica stomatologica

Stomatologie © pixabay.com

Pentru a beneficia de o dantura fara cusur, vizita in cabinetul medicului stomatolog este o conditie esentiala. Astfel, medicii stomatologi ofera adesea recomandari cu privire la ingrijirea danturii si efectuarea a cel putin 2 vizite anuale in cabinetele de specialitate. Pe de alta parte, este important de precizat ca mai ales ca orice problema de sanatate in general si in cazul de fata al cavitatii orale, in clipa in care este descoperita la timp se poate trata mai usor, implicit cu costuri mult mai reduse decat ar presupune complicatiile ulterioare.   Referitor la tara noastra, studiile evidentiaza faptul ca romanii se situeaza pe locuri din urma clasamentelor in ceea ce priveste frecventa cu care merg la dentist. Pe langa faptul ca romanii nu iau in serios problemele dentare, au incredere scazuta in serviciile promise si nu tin cont de recomandarile primite, unii dintre acestia considera inutila protezarea danturii prin intermediul alternativelor moderne. Pe langa aceste situatii, iata inca 5 motive pentru care conationalii nostri evita sa mearga la dentist:

Educatie deficitara

Unul dintre principalele motive pentru care romanii nu sunt foarte familiarizati cu vizitele la dentist se refera la educatia precara. Chiar daca suntem sfatuiti ca inca de la varste timpurii dintii sa beneficieze de ingrijire corespunzatoare si atentie deosebita, din pacate, acest lucru functioneaza ideal doar la nivel teoretic. Practica demonstreaza ca suntem cu ani in urma comparativ cu tarile civilizate, si din acest punct de vedere.

O clinica stomatologica in Bucuresti iti poate pune la dispozitie toate serviciile de ingrijire a danturii, si mai mult decat atat o echipa dedicata cu vasta experienta in domeniu.

Costuri

Pe de alta parte, s-a demonstrat faptul ca preturile interventililor efectuate la nivelul danturii difera in functie de clinica si de experienta medicilor curanti. Ele reprezinta adevarate investitii din punct de vedere financiar, dar atata vreme cat sanatatea este in joc, nimic nu ar trebui sa fie considerat un efort. Orice problema depista in timp util, are toate sansele sa beneficieze de un tratament acceptabil din punct de vedere al costurilor.

Frici autoinduse

Fie ca vorbim despre freza, ace, durere, scaunul de “tortura” sau chiar mirosul specific, foarte multe persoane cedeaza in fata acestor factori care multa vreme au reusita sa ii faca pe pacienti din ce in ce mai tematori si anxiosi. Durerea este principalul motiv pentru care oamenii detesta sa mearga la stomotolog. Si indiferent cat de mare ar fi aceasta, prefera sa gaseasca remedii alternative, care de cele mai multe ori “pacalesc” durerea si nu trateaza cauza.

Experiente traumatizante

Aproape ca nu exista persoana care sa nu declare ca ori ea ori cineva apropiat a avut parte de o experienta neplacuta in cabinetul stomatologului. Sigur, lucrurile sunt foarte subiective, avand in vedere ca fiecare om are propria limita de suportabilitate la durere. Oricat de greu ar fi ca cineva sa treaca peste un astfel de moment, acesta trebuie depasit in drumul catre o dantura impecabila.  

Lipsa timpului

Cu cat problemele la nivelul danturii sunt mai complicate, cu atat timpul de executie si de tratament este mai mare. De cele mai multe ori aceste situatii in raport direct si cu preturile, ca atare asa cum aminteam anterior, cu cat se intervine mai rapid cu atat lucrurile se finalizeaza intr-o perioada rezonabila de timp.


 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro