Activități și excursii in Delta Dunării pe care să le faci iarna

Delta Dunării © greenvillage.ro

Nu te-ai hotărât încă unde îți vei petrece vacanța de iarnă? Când toți se duc la munte, ce ar fi să alegi un loc mai diferit? Delta Dunării poate fi una dintre alternative.

Zona introdusă în patrimoniul UNESCO propune o serie de activități recreative la care să iei parte alături de cei dragi, chiar dacă este iarnă. Plimbările cu barca, pescuitul sau degustatul mâncărurilor pescărești îți vor face vacanța în Delta Dunării una de neuitat.

Reţetele culinare

Odată ajuns în Delta Dunării, primul lucru pe care trebui să-l încerci sunt rețetele culinare, care au un specific pescăresc aparte pentru țara noastră. Datorită influenței lipovenești, bucatele din Delta vor fi aproape de neuitat. Proțapul de crap, ciorba de pește sau plachia de somon cu salată de vară sunt doar câteva dintre mâncărurile de care îți vei aminti mult timp. Aceste rețete sunt nelipsite din meniul fiecărei pensiuni, la care se adaugă și o ofertă bogată de vinuri, specifice zonei.

Cazarea

Un alt aspect important în ceea ce privește excursiile în Delta Dunării este cazarea. Cazarea în Delta Dunării este una accesibilă din punct de vedere financiar, ofertele fiind pentru buzunarul oricui dorește să vină în Deltă. Prețurile pleacă de la 140 de lei, până la 1300 de lei pe noapte. Anumite oferte includ și micul dejun, iar altele și mai generoase, includ și cina oaspeților. După momentul găsirii cazării în Delta, te poți bucura în voie de mâncărurile cu specific pescăresc.

Pescuitul

O altă activitate de neratat pentru când momentul în care ajungi în Delta Dunării, chiar dacă este iarnă, este pescuitul. Dacă îți place să te apropii de natură și să îți petreci câteva ore departe de grijile cotidiene, o partidă de pescuit este un lucru nemaipomenit.

Cazarea în Delta Dunării, chiar și pentru o noapte, îți poate oferi privilegiul de a întâlni o faună și o floră aparte. Nu rata această șansă, ia-ți telefonul cu tine și imortalizează cele mai interesante specii de păsări, plante sau reptile. Unele dintre ele sunt specimene unice în lume.

Plimbările cu barca

Pentru cei care își doresc să exploreze cât mai mult în vacanța în Delta Dunării, agențiile de turism propun o serie de plimbări cu barca printre grindurile Deltei, pe nebănuitele canale ale  Dunării. Astfel, vei vizita locuri precum: Gârla Turcească, Sulina, Pădurea Letea, Gura Portiței, Caraorman, Epava Tuzla sau locul unde Dunarea se varsă în Marea Neagră. Este bine de știut că pentru excursiile mai lungi, organizatorii includ o gustare și apă.

Alte activităţi interesante

În ultimii ani, pensiunile și hotelurile din zonă s-au adaptat cerințelor clienților. Așa că acum poți să găsești cu ușurință cazare în Delta Dunării, care îți oferă servicii precum: centru de fitness, masaj, jacuzzi, saună, săli de cinema, biliard, ping-pong, darts și multe altele. Iar pentru părinții care aleg să vină cu copiii în Deltă, aceștia nu trebuie să își facă griji, pentru că cei mai mici vor avea parte din plin de activității care să le ocupe timpul într-un mod plăcut. Dintre acestea amintim: cursuri de pictură, cursuri de origami, cursuri de reciclare creativă sau ședințele de dans care vor face pentru copii din această excursie un motiv de distracție.

Așadar, dacă nu te-ai hotărât încă unde îți vei petrece vacanța de iarnă, Delta Dunării promite o serie de activității și excursii care te vor scoate din rutină. Pensiunile te așteaptă cu cele mai alese bucate pescărești, excursii în locuri mai puțin accesibile din Delta Dunării, sau drumeții în căutarea celor mai rare specii de animale și plante din Delta Dunării. Iar dacă o să vii cu copiii, aceștia vor avea activități creative, prin intermediul cărora se vor distra copios.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro