Alimente pe care nu este bine să le mai consumi dacă au stat o zi în frigider. Îți pot pune sănătatea în pericol
Publicat pe 25.04.2023 la 09:27 Actualizat pe 25.04.2023 la 09:27
Deseori, ne gândim că, dacă sunt ținute la rece, alimentele pe care nu am reușit să le terminăm la o singură masă pot fi consumate câteva zile mai târziu. Însă, acest lucru nu este adevărat în cazul tuturor produselor și manacrurilor. Există câteva alimente pe care nu trebuie să le mai consumăm dacă au stat mai mult de 24 de ore în frigider. Ele devin nocive pentru organismul nostru.
- Alimente pe care nu este bine să le mai consumi dacă au stat o zi în frigider
- Îți pot pune sănătatea în pericol
Alimentele și preparatele obținute din ele nu pot fi ținute prea mult timp la rece, fie că este vorba despre frigider sau chiar de lada frigorifică. Chiar dacă organismul nu își spune cuvântul, pe moment, ținute mai mult de 24 de ore la rece, unele dintre produsele pe care le consumăm vor avea un efect negativ pentru organismul nostru pe parcursul timpului.
Nu este bine să mai consumi aceste alimente dacă au stat o zi în frigider
Alimentele care au fost deja trecute prin procesul de gătire și apoi lăsate în frigider pentru a le mânca mai târziu implică riscuri de care puțini sunt conștienți.
Așadar, specialiștii în nutriție și alimentație au dezvăluit care sunt mâncărurile pe care nu trebuie să le mai consumi dacă au stat o zi în frigider.
Concfret, este vorba despre două alimente pe care, cu siguranță, mulți dintre noi le ținem mult mai mult de 24 de ore la rece și pe care le mâncăm cu poftă după mai multe zile de la momentul preparării lor.
Așadar, în cazul acesta, pericolul vine tocmai din pricina faptului că nu ne dăm seama prea ușor când încep să se altereze. Unele dintre acestea reușesc să își păstreze mirosul și gustul chiar și după cele 24 de ore recomandate de specialiști.
Ce spun specialiștii
Ca să trecem la subiect, este vorba despre preparatele ce au în compoziția lor paște și orez. Chiar dacă mulți nu cunosc acest lucru, ele au o valabilitate foarte scurtă. Astfel, aceste preparate trebuie consumate în mai puțin de 24 de ore de la momentul gatirii.
Mai mult decât atât, trebuie să știm că problemele apar mai ales din pricina reîncălzirii lor pe foc sau în cuptorul cu microunde.
„O bacterie care nu este distrusă la temperaturi ridicate, poate rezista până la 100 de grade și peste, iar cu aceste cicluri de reîncălzire putem face ca sporii să germineze și să înceapă să apară compuși toxici, toxine, care ne pot provoca gastroenterita.
Nu are niciun rost să numărăm zilele de când sunt în frigider sau de câte ori le reîncălzim, este suficient să facem asta o singură dată pentru apariția compușilor ce pot provoca probleme de sănătate. Cel mai bine este să consumăm pastele și orezul în ziua în care sunt preparate”, a explicat Beatriz Robles, tehnolog alimentar.
CITEȘTE ȘI: Ce să mănânci după un antrenament. Alimentele care te ajută să pui masă musculară