Alimentele care nu trebuie încălzite în cuptorul cu microunde. Aceste produse devin toxice
De Bianca Cimpoi.
Publicat pe 07.12.2022 la 18:04
Actualizat pe 07.12.2022 la 18:04
Cuptorul cu microunde poate fi un „aliat” atunci când ești în criză de timp și vrei să te bucuri de preparatele încălzite rapid. Doar că, acest aparat nu are numai beneficii, ci și anumite efecte negative, dacă este vorba de câteva alimente care nu ar trebuie încălzite în cuptorul cu microunde.
- Ce produse nu ar trebui să încălzești în cuptorul cu microunde
- Aceste alimente devin toxice
Deși cuptorul cu microunde te ajute să încălzești rapid alimentele, eixstă și câteva produse pe care nu ar trebui să le incluzi în această categorie. Conform specialiștilor, aceste alimente devin toxice, după ce sunt încălzite în cuptorul cu microunde.
Alimentele pe care nu ar trebui să le încălzești în cuptorul cu microunde
Printre produsele pe care nu ar trebui să le încălzești în cuptorul cu microunde, se numără usturoiul. Motivul pentru care specialiștii au ajuns la această concluzie are legătură cu faptul că acest aliment își pierde din proprietăți și poate deveni chiar dăunător.
În aceeași categorie intră și broccoli. Această legumă își pierde în jur de 97% din proprietăți, dacă este încălzit în cuptorul cu microunde. Nici textura nu va mai fi la fel de crocantă.
Nici fructele congelate nu ar trebuie încălzite în cuptorul cu microunde. Pe lângă faptul că gustul nu va fi același, specialiștii spun că acest proces are efecte negative și asupra fructelor. Mai exact, atunci când sunt dezghețate, glucoza din fructe se va transforma într-o substanță cancerigenă.
În plus, specialiștii sunt de părere că este mult mai bine ca alimentele să fie încălzite într-un vas din ceramică decât într-unul din plastic.
Atunci când încălzești un bol de supă sau ciorbă, este bine ca temperatura să fie mai ridicată decât la cea la care te-ai fi gândit inițial. Cuptorul cu microunde va încălzi prima dată bolul, ceea ce înseamnă că exista posibilitatea ca supa să fie rece sau nu fie încălzită suficient.
Citește și: De ce e bine să bagi o lămâie în cuptorul cu microunde. Trucul care le va surprinde pe gospodine