Alimentul care luptă împotriva depresiei. De ce trebuie să îl consumi în mod frecvent
De Andreea Stancescu.
Publicat pe 31.12.2023 la 23:30
Actualizat pe 01.01.2024 la 11:43
Depresia este boala secolului și afectează numeroase persoane. Alimentația are un rol pentru important cu privire la gestionarea bolii, aducând un aport important de vitamine și minerale. Iată ce trebuie să consumi pentru a problema sub control.
- Alimentul care luptă împotriva depresiei
- De ce trebuie să îl consumi în mod frecvent
Depresia este considerată boala secolului și multe persoane se confruntă cu ea. Cu ajutorul alimentației îți poți îmbunătăți starea pe care o ai. Un aliment minune, care este plin de beneficii pentru întregul organism promite ameliorarea simptomelor pe care le ai.
Sardinele amelionează depresia
Sardinele sunt un tip de pește mic, bogat în nutrienți și beneficii pentru sănătate. Sunt bogate în acizi grași omega-3, în special acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Acești acizi grași sunt esențiali pentru sănătatea creierului, a inimii și a ochilor.
Reprezintă o sursă excelentă de proteine. Proteinele sunt esențiale pentru menținerea și repararea țesuturilor, precum și pentru menținerea masei musculare.
Acest tip de pește este cunoscut pentru beneficiile pe care le are cu privire la scăderea riscului de depresie. Acizii grași omega-3 au fost asociati cu reducerea riscului de depresie și îmbunătățirea stării de spirit.
Alte beneficii ale sardinelor
Sardinele au o mulțime de beneficii pentru oganism. Sunt o sursă naturală de vitamina D, esențială pentru sănătatea oaselor, a sistemului imunitar și pentru absorbția adecvată a calciului. O singură porție furnizează o cantitate semnificativă de calciu, esențial pentru sănătatea oaselor și dinților. Fierul, magneziul, zincul și seleniul se găsesc într-un aport mare în sardine și contribuie la buna funcționare a organismului.
Acizii grași omega-3 din sardine pot reduce riscul de boli cardiovasculare prin scăderea nivelului de trigliceride, îmbunătățirea tensiunii arteriale și reducerea inflamației. Conțin antioxidanți precum seleniu, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Acizii grași omega-3, în special DHA, contribuie la menținerea sănătății ochilor și la prevenirea problemelor de vedere legate de vârstă.
CITEȘTE ȘI: Condimentul ce ajută la sănătatea creierului. Cum se poate consuma