Amestecul din două ingrediente care te va ajută să cureți farfuriile și bolurile de grăsime. Trucul pe care toate gospodinele trebuie să îl știe
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 09.11.2022 la 17:07
Actualizat pe 09.11.2022 la 17:07
Cu toții știm cât de dificil este să faci curățenie după masa de sărbători, unde invitații au servit preparate cu grăsime. De cele mai multe ori, produsele de degresare sunt într-adevăr costisitoare, iar detergentul simplu de vase nu face față. Iată un amestec din doar două ingrediente ieftine, care îți vor fi de un real ajutor.
- Amestecul din două ingrediente cu care vei curăța eficient grăsimea de pe farfurii
- Trucul care le va ajuta pe gospodine să economisească banii cheltuiți pe produse scumpe
Spălarea vaselor după sărbători sau după o masă delicioasă cu cei dragi este o adevărată provocare. Chiar dacă majoritatea oamenilor au în bucătărie o mașină de spălat vase, gospodinele preferă să le spele pe cele pretențioase manual, pentru a se asigura că rezultatul va fi cel dorit. Însă, cel mai dificil aspect este îndepărtarea în totalitate a grăsimilor de pe farfurii și boluri, motiv pentru care oamenii tind să apeleze la produse cât mai costisitoare, în speranța că rezultatul va fi incredibil.
Amtestecul din două ingrediente care îndepărtează grăsimea de pe farfurii
O dată cu inflația, și produsele de curățare au devenit din ce în ce mai costisitoare, motiv pentru care este recomandat ca oamenii să apeleze la diferite trucuri. Perioada sărbătorilor, atât înainte cât și după, este un moment critic din acest punct de vedere, pentru că gospodinele sunt puse în fața a tot felul de provocări. Una dintre acestea este curățarea de grăsime a farfuriilor și a bolurilor, după masa cu cei dragi.
Ei bine, oamenii trebuie să știe că acest lucru se poate face în scurt timp, eficient și fără prea mulți bani cheltuiți. Tot ce ai nevoie este apă rece și înălbitor, pe care le vei amesteca într-un recipient suficient de mare încât să încapă farfuria. După ce ai îndepărtat toate resturile de mâncare, vesela trebuie spălată cu apă caldă și detergent de vase. Ulterior, vei lua fiecare obicet și îl vei băga în soluția din apă și înălbitor, unde va sta câteva secunde. Când consideri că a trecut suficient timp, aceasta se scoate și se clătește cu apă rece, apoi se lasă la scurs.
Cum să scoți mirosul de ceapă sau usturoi din tocător
Dincolo de grăsimea de pe farfurii și boluri, una dintre cele mai mari probleme este faptul că tocătorul își păstrează mirosul de ceapă sau usturoi, indiferent de cât de mult ai încercat să îl cureți anterior. Așadar, pentru asta ai nevoie de doar o jumătate de lămâie, pe care să o freci de tocător, ca și cum ai curăța cu buretele. Apoi, va trebui să lași tocătorul câteva minute, după care poți să îl clătești, iar mirosul va dispărea.