Aperitive de Crăciun. 5 idei de platouri pentru 2024
Publicat pe 19.12.2023 la 19:01 Actualizat pe 19.12.2023 la 19:01
Nu mai este mult timp, iar gospodinele se vor apuca să pregătească masa cu bucate tradiționale pentru perioada mult așteptată a anului. În cazul în care ești în căutarea celor mai rapide, dar și gustoase aperitive, noi îți propunem cinci idei cu care îi vei da pe spate pe invitați.
- Aperitive de Crăciun
- Top 5 idei de platouri pentru 2024
Aperitivele reprezintă o masă mult așteptată cu ocazia fiecărei sărbători. În acest fel, îI poți satisface pe cei dragi încă de la începutul evenimentului la care iau parte.
Top 5 idei de platouri pentru 2024
Doar câteva zile ne mai despart de sărbătorile de iarnă din acest an, iar masa de Crăciun și de Revelion ar fi goală fără renumietele aperitive care îi încântă de fiecare dată pe invitați.
Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati
- 1 piept de pui fiert sau rotisat
- 1 telina mica
- 1 morcov
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri maioneza
- 2 linguri iaurt grecesc
- sare si piper dupa gust
- 2 mere
- nuci pecan pentru décor
- fire de chivas pt décor
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de aperitiv midinette cu pui și salată de crudități, se scoate cotorul mărului cu ustensilă specială și apoi se taie rondele subțiri. Apoi, se pune salata de crudități cu pui pe feliile de măr și deasupra se așază câte o nucă pecan și fire de chivas.
Ține minte că pieptul de pui fiert sau rotisat se taie cuburi mici de tot, apoi morcovul și țelină se dau pe răzătoare și se stropesc cu zeamă de lămâie. Totodată, urmează să amesteci întreaga compoziție cu puiul, se condimentează cu sare și piper după gust și se pun maioneza și iaurtul grecesc. La final, se omogenizează bine salata.
Aperitiv felii de baghetă cu ciuperci sote picante
- 200 g ciuperci champignion
- 25 g unt
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri patrunjel verde tocat fin
- sare si piper dupa gust
- fulgi de chilli
- felii de bagheta alba
- jumatati de oua de prepelita pt décor
- 1 lingurita boia pentru decor
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de aperitiv felii de baghetă cu ciuperci sote picante, se spală ciupercile și se taie felii.
În continuare, se încinge o tigaie teflonată și se pune untul, rondelele de usturoi și apoi ciupercile. Se amestecă ușor. După care, se condimentează cu sare, piper și fulgi de chilli și se lasă pe foc 5 minute, până scade zeama și se ia tigaia de pe foc și se pune pătrunjelul verde, apoi se transferă ciupercile într-un bol.
Nu în ultimul rând, se pun ciupercile pe feliile de baghetă și se decorează cu jumătăți de ouă de prepeliță și puțină boia.
Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry
- 1 foaie aluat foietaj
- 150 g crema de branza
- 100 g rosii cherry
- 100 g rosii cherry galbene
- 1 ceapa rosie
- sare si piper dupa gust
- busuioc uscat
- ulei de masline
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de aperitiv mini-tarte cu crema de brânză și roșii cherry, aluatul foietaj dezghețat se taie în cercuri cu o formă specială sau cu un pahar și se unge fiecare cerc cu crema de brânză.
Apoi, roșiile cherry se taie în sferturi și se pun peste crema de brânză, iar ceapa roșie se taie solzișori fini și se pune peste roșii. După care se condimentează fiecare mini-tarta cu sare și piper, busuioc uscat și câteva picături de ulei de măsline.
În continuare, pe pun într-o tavă pe hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 220 grade pentru 10 minute, până ce marginile sunt umflate și ușor rumenite.
Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat
- 200 g crema de branza
- 100 g somon afumat
- 2 linguri marar tocat
- 2 linguri zeama de lamaie
- sare si piper dupa gust
- felii de bagheta neagra
- sferturi de felii de lime pentru décor
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de aperitiv tartine cu cremă de brânză și somon afumat, se mixează cu blenderul somonul afumat cu crema de brânză și zeama de lămâie. Apoi, se condimentează după gust cu sare și piper și se amestecă la final cu mărarul tocat.
În continuare, se taie felii de bagheta neagră se pune crema de brânză cu un posh și se decorează cu sferturi de felii de lime. Acest aperitiv se ține la frigider cel puțin jumătate de oră înainte de servire, apoi se păstrează la rece.
Aperitiv rosii umplute cu feta si ardei copt
- 200 g branza feta
- 2 ardei capia copti
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- 50 g iaurt grecesc
- 1 catel mic de usturoi
- sare si piper dupa gust
- rosii micute pentru umplut
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de aperitiv roșii umplute cu feta și ardei copt, brânza feta se sfărâmă într-un bol cu furculița.
În continuare, se adaugă ardeiul copt tocat cubulețe, cățelul de usturoi dat pe răzătoarea mică, pătrunjelul tocat mărunt și se condimentează cu sare și piper după gust și tot acum se pune iaurtul grecesc și se omogenizează compoziția.
Urmează scobirea cu grijă a roșiilor, care apoi se lasă cu gură în jos să se scurgă de zeama și apoi se umplu cu crema de brânză. După plac, se decorează cu frunze de busuioc proaspăt.
CITEȘTE ȘI: Aperitive festive ușor de făcut. Idei pentru Sărbători