Avantajele oferite de asigurările private de sănătate

Avantajele oferite de asigurările private de sănătate

Problemele de sănătate se pot ivi din senin, mai ales în absența controalelor medicale periodice. Deși asigurarea medicală de stat este un beneficiu pe care îl avem în condițiile legislației în vigoare, tot mai mulți dintre noi optăm, pe lângă aceasta, pentru o asigurare privată de sănătate. Aceasta nu este obligatorie, însă este foarte utilă pentru cei care o aleg.

În continuare, aflăm principalele avantaje pe care le oferă o poliță privată de sănătate. 

Poți opta pentru o poliță personalizată 

Atunci când închei o asigurare privată de sănătate, poți stabili, de comun acord cu instituția emitentă, care sunt situațiile medicale și tipurile de servicii pe care îți dorești să le acopere.

Trebuie să știi că, pentru a beneficia de asigurare privată de sănătate trebuie să achiți o primă lunară fixă, căreia i se vor adăuga costuri suplimentare, în funcție de tipul de beneficii și de acoperirea de care ai nevoie.

Vei economisi timp, dar și bani 

Unul dintre marile avantaje pe care le oferă încheierea unei polițe private de sănătate este accesul facil la serviciile medicale. Acest lucru se concretizează, de fapt, în economisirea timpului, o resursă atât de prețioasă în zilele noastre. Totodată, optând pentru un pachet de bază, vei economisi și bani, pe care îi poți folosi în alte scopuri. 

De asemenea, asigurarea de sănătate poate să te ajute să beneficiezi de tratamentul de care ai nevoie și în cazul urgențelor, ceea ce înseamnă că este o soluție pe care te poți baza atunci când apar evenimente neanticipate, care îți afectează starea de sănătate. 

Asigurarea medicală privată încurajează mersul la medic

Odată ce ai decis că este momentul să optezi pentru o asigurare medicală privată, vei avea mai multă grijă de sănătatea ta. Din moment ce, oricum, vei achita lunar prima aferentă asigurării de sănătate alese de tine, vei fi motivat să beneficiezi de serviciile acoperite de poliță. Astfel, vei merge mai des la controale, ceea ce te poate ajuta să previi sau să descoperi cât mai din timp și să tratezi eventuale afecțiuni. 

Beneficiezi de servicii medicale chiar și peste hotare 

Polițele de asigurări private de sănătate au o acoperire teritorială mare. Optând pentru un astfel de serviciu, poți avea acces la diverse clinici și spitale din orice colț al țării, dar și la centre medicale din străinătate.

Asigurarea privată cuprinde, în general, următoarele tipuri de servicii medicale:
Analize de laborator;
Investigații de specialitate;
Consultații;
Cheltuieli de spitalizare;
Investigații imagistice;
Intervenții chirurgicale;
Radiologie.

Tipul de servicii care intră sub acoperirea poliței și de care poți beneficia atunci când ai nevoie poate însă să difere în funcție de dorințele și nevoile tale. 

Asigurările medicale pot fi încheiate individual sau de către angajatori, ca beneficiu oferit angajaților. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro