Bicarbonat de sodiu sau praf de copt? Care e diferența și când se folosește fiecare
Publicat pe 19.09.2022 la 16:36 Actualizat pe 19.09.2022 la 16:37
Chiar dacă vorbim de bicarbonat de sodiu sau despre praf de copt, ambele ajută în prepararea prăjiturilor. Însă, cu toate acestea, cele două se folosesc în mod diferit.
- Bicarbonat de sodiu sau praf de copt
- Care e diferența dintre cele două
- Când se folosește fiecare
Care e diferența dintre bicarbonat de sodiu și praf de copt
Scopul principal al celor două produse este cel de dospire al aluatului. Atât praful de copt, cât și bicarbonatul de sodiu sunt două produse care ajută ca aluatul preparatelor, fie el dulce sau sărat, să crească. Diferența de preț este una nesemnificativă, ambele produse putând fi achiziționate din orice magazin.
Multe dintre gospodine cred că cele două prafuri sunt identice. Însă, între bicarbonatul de sodiu și praful de copt există câteva diferențe de care ar trebui să ținem cont.
Când se folosește bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un produs de fermentare utilizat în produsele de panificație. Acest praf este o pulbere albă cristalină. Bicarbonatul de sodiu devine activ atunci când este combinat atât cu un ingredient acid, cât și cu un ingredient lichid. Așadar, se produce dioxidul de carbon, ceea ce permite produselor de patiserie să crească și să devină ușoare și pufoase.
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune pentru aluatul deserturilor. Însă, gospodinele știu deja că acesta este soluția ideală pentru curățarea ustensilelor și obiectelor de bucătarie, astfel încât acestea să iasă ca noi.
Când trebuie folosit praful de copt
Praful de copt este nelispit din produsele de cofetărie care se prepară cu ajutorul aluatului. În comparație cu bicarbonatul de sodiu, acesta are o acțiune de creștere mai mică, dar cu același rezultat final.
Diferența dintre cele două produse nu este majoră, praful de copt reacționând cu succes, însă după două interacțiuni cu celelalte igrediente. Mai întâi de toate praful de copt reacționează cu ingredientele lichide, urmând ca mai apoi, el să mai reacționeze o dată în contact cu temperatura cuptorului.
CITESTE SI: Bicarbonat de sodiu pentru saltea. Trucul la care nu vei mai renunța niciodată