Bicarbonatul de sodiu albește hainele! Tot ce trebuie să știi despre curățarea petelor

Bicarbonatul de sodiu albește hainele! Tot ce trebuie să știi despre curățarea petelor © foto simbol Pixabay

Bicarbonatul de sodiu poate avea multiple întrebuințări benefice. Pe lângă faptul că ajută la curățarea rufelor albe, bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru curățarea rufelor colorate. Nu există riscul deteriorării țesăturilor și elimină mirosurile neplăcute.

Bicarbonatul de sodiu este un produs de curățare natural care poate spori efectul detergenților și îți protejază mașina de spălat.

Utilizând bicarbonatul de sodiu vei constata că apa folosită pentru spălarea rufelor face mai multă spumă. Bicarbonatul echilibrează PH-ul apei din mașina de spălat ajutând la curățarea în profunzime a petelor.

Rufele albe sunt cu mult mai strălucitoare și curate dacă adaugi o linguriță de bicarbonat de sodiu  atunci când le speli. Recomandat, a se adăuga  100 de grame la 2 litri de apă.

Dacă hainele tale sunt îmbibate cu miros de tutun poți folosi următoarea rețetă:

Ingrediente:
  • 200 de grame bicarbonat de sodiu;
  • 4 litri de apă călduță.
Instrucțiuni de folosire:
  • Amestecă cele două ingrediente menționate într-un recipient mare. Înmoaie rufele în soluția obținută. Dacă este necesar, adaugă mai multă apă;
  • ​Se lasă rufele la înmuiat 10- 12 ore după care vor fi gata de spălat.

”Bicarbonatul de sodiu a fost folosit în anul 1986 pentru a curaăța și restaura Statuia Libertaății. Acesta a îndepărtat murdaria de pe statuie fără să atace stratul de cupru cu care aceasta este protejată”, scrie eubio.ro despre beneficiile întrebuințării bicarbonatului de sodiu.

A.S.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro