Boli cauzate de stres. Ce organe afectează și cum îl poți diminua
Publicat pe 03.09.2021 la 15:30 Actualizat pe 03.09.2021 la 15:37
Stresul ne-ar putea afecta pe fiecare dintre noi, acesta se declanșează pe o multitudine de motive și poate deveni componența zilnică a vieții noastre, însă produce o serie de efecte negative asupra sănătății. Iată ce organe afectează și cum poți să îl reduci din viața cotidiană!
- Stresul afectează organismul și provoacă boli
- Cum poți să-l reduci sau să-l vindeci
Stresul reprezintă o presiune pe care o resimțim atunci când suntem prinși în activitățile zilnice la locul de muncă sau în problemele particulare, însă acesta are efecte negative asupra organismului nostru.
Deși, stresul ne afectează sănătatea, acesta nu este în totalitate negativ deoarece ne ajută să fim precauți în problemele pe care le avem de-a lungul timpului și apără organismul împotriva incidentelor la care suntem supuși.
Ce schimbări produce stresul psihic în organism
Modificările care apar atunci când suntem supuși stresului psihic sunt respirația devine mai rapidă, stare de vigilență care împiedică somnul, mușchii din corp devin tensionați, iar sistemul imunitar scade. Stesul ne afectează pe fiecare diferit și modul de reacție se deosebește în funcție de corp.
Cum e posibil ca stresul să producă boli
Când nivelul stresului este ridicat acest lucru conduce la varietate de tulburări și boli cronice. Acestea includ o gamă largă de consecințe patologice și se extind de la oboseală cronică la depresie și afectează alimentația. Se prezintă prin migrene, depresie, anxietate și accese emoționale.
Ce boli sunt cauzate de stres
Dacă stresul apare zilnic și menține un loc ridicat prea mult timp, pot apărea diverse boli precum diabet de tip 2, osteoporoză, tensiune arterială, dar și un sistem imunitar slăbit care predispune organismul la cât mai multe infecții.
Cum se poate vindeca stresul
În cazul în care stresul este intens, atunci acest lucru poate deveni un fenomen negativ, însă pot fi eliminate cu ajutorul medicilor specialiști, dar și cu ședinte de pshioterapie.
Care sunt simptomele de stres puternic
Simptomele stresului sunt nenumărate, unele dintre ele sunt evidente, iar altele sunt mai greu de perceput. FactorIi care apar atunci când stresul este unul puternic sunt comportamentale emoționale cognitive și fizice. Mai exact, izolarea, pierderea poftei de mâncare, stări permanente de îngrijorare, dificultăți de concentrare, dar și furie.