Camera copilului - 7 obiecte care nu trebuie să lipsească
Publicat pe 14.02.2019 la 13:30 Actualizat pe 14.02.2019 la 13:30
Camera copilului trebuie să fie amenajată corespunzător, pentru a-i oferi celui mic un spațiu confortabil și plăcut. Totuși, trebuie să ții cont în special de funcționalitatea obiectelor pe care le alegi. Așadar, îți vom arăta care sunt principalele obiecte și piese de mobilier care nu trebuie să lipsească din camera copilului tău.
Camera copilului trebuie să fie amenajată corespunzător, pentru a-i oferi celui mic un spațiu confortabil și plăcut. Totuși, trebuie să ții cont în special de funcționalitatea obiectelor pe care le alegi. Așadar, îți vom arăta care sunt principalele obiecte și piese de mobilier care nu trebuie să lipsească din camera copilului tău.
Cum amenajezi camera copilului
Atunci când alegi obiectele de mobilier pentru camera copilului, trebuie să ții cont și de vârsta lui. Desigur, există diverse piese de mobilier pe care le poți cumpăra pentru o perioadă lungă de timp. În schimb, obiectele precum pătuțul și masa de înfășat îți vor fi utile doar pentru o scurtă perioadă de timp. Dar, haide să vedem care sunt principalele obiecte necesare în camera copilului:
Pătuțul sau patul. Este unul dintre obiectele esențiale din camera oricărui copil. Este recomandat să îi cumperi copilului tău un pătuț chiar din primele zile ale vieții și să îl obișnuiești să doarmă singur încă de când este mic. Somnul este foarte important pentru copii, așa că este important să alegi un pătuț confortabil, care să îi asigure copilului un somn liniștit și odihnitor.
Șifonier. În general, copiii au mai multe haine chiar și decât adulții la un loc. Este important să te asiguri că există un șifonier în camera copilului tău, chiar de când vine pe lume. Șifonierul din camera copilului trebuie să aibă diverse compartimente și suficiente spații de depozitare pentru haine, încălțăminte și accesorii.
Lampa de veghe. Lampa de veghe este un accesoriu deosebit de util pentru camera copilului. Este recomandată din primele zile și până în jurul vârstei de 5-6 ani. Alege o veioză sau lampă într-o formă veselă, colorată și care degajă o lumină slabă și caldă, pentru a nu deranja somnul copilului.
Birou. Odată ce va începe școala, copilul tău va avea nevoie de un spațiu de lucru. Acesta trebuie să fie o construcție solidă și suficient de mare pentru a susține toate cărțile și caietele. În același timp, biroul trebuie să aibă o înălțime potrivită staturii copilului.
Scaun. Folositor în special atunci când copilul va avea de făcut teme la birou, scaunul trebuie să fie în primul rând confortabil. O poziție incomodă în timpul lecțiilor poate afecta coloana vertebrală a copilului. De aceea, este esențial să te asiguri că alegi un scaun comod, ergonomic, care să susțină o poziție corectă la birou. Poți găsi diverse modele de scaune potrivite pentru copilul tău pe ScauneOnline.
Coșuri de depozitare. Chiar dacă există în camera copilului un șifonier bine organizat cu etajere și sertare, este recomandat să adaugi și câteva coșuri de depozitare. Acestea sunt ideale pentru organizarea jucăriilor și ii oferă camerei un aspect aerisit. Totodată, îl învață pe copil să fie organizat și să păstreze ordinea în cameră.
Taburet confortabil, balansoar sau fotoliu. Copiii au obiceiul de a sta pe jos când se joacă. Pentru a evita să stea chiar pe covor sau parchet, este ideal să îi oferi un taburet confortabil, un balansoar sau un fotoliu. Astfel, copilul tău va putea sta confortabil să se joace sau să citească.