Când e bine să faci gargară cu bicarbonat de sodiu
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 15.03.2021 la 12:09
Actualizat pe 15.03.2021 la 12:09
Se spune că bicarbonatul de sodiu nu ar trebui să lipsească din nicio gospodărie, datorită beneficiilor pe care le aduce pentru sănătate sau cosmetică. Bicarbonatul de sodiu poate înlocui apa de gură, ajută la albirea dinților, dar poate înlocui și deodorantul. Iată pentru ce e bună gargara cu bicarbonat de sodiu și cum se face!
- Clătirea gurii cu bicarbonat de sodiu
- Gargara cu ceai de mușețel și bicarbonat
- Cum se face gargara cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient la îndemâna oricui și cu rezultate verificate, prezent în cosmetică și în sănătate încă de când au apărut leacurile băbești. Acest produs s-a dovedit a fi un ajutor de succes în mai multe disconforturi pe care le putem experimenta în viața de zi cu zi.
Gargara cu bicarbonat de sodiu pentru candidă
În zilele de astăzi, candida este una dintre cele mai importante cauze care cauzează decesul. Deși se adaptează ușor la medicamente, candida nu rezistă suficient la bicarbonatul de sodiu.
Într-o sticlă se amestecă apă călduță (1 litru) cu 4 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Acest amestec ajută în lupta cu infecția cu ciuperca „candida albicanis”, care, în general, apare în urma unui tratament intens cu antibiotice.
Deși are efecte extrem de rapide, această gargară nu ar trebui să fie făcută prea des, ci o singură gargară înainte de culcare este de ajuns pentru a observa efectele.
Gargara cu bicarbonat pentru tuse
Dacă ești răcit și simți că tusea nu te lasă să te odihnești indiferent de câte feluri de sirop ai lua, bicarbonatul de sodiu ar trebui să fie luat în considerare. Într-un pahar de lapte fiert, se dizolvă două lingurițe de bicarbonat.
Gargara scade intensitatea durerilor în gât și decongestionează căile respiratorii. De asemenea, pentru rezultate și mai sporite, se recomandă și spălăturile nazale, cu același amestec.
Gargara se face în fiecare seară, înainte de culcare, dar nu este recomandat femeilor însărcinate și celor care alăptează.
Clatirea gurii cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu ajută și în lupta cu tartrul depus pe dinți, care poate fi o cauză a paradontozei.
Pentru a evita tartrul și, implicit, mirosul neplăcut al gurii, se recomandă clătirea gurii cu bicarbonat de sodiu.
O linguriță de bicarbonat de sodiu se amestecă într-un pahar cu apă, apoi cu amestecul obținut se face gargară, de câteva ori pe zi.
Gargara cu ceai de mușețel și bicarbonat
Amestecul din ceai de mușețel și bicarbonat de sodiu calmează durerile de gât şi este eficace în tratarea aftelor bucale.
Ceaiul de mușețel calmează durerile de stomac, dar împreună cu bicarbonatul de sodiu este un remediu perfect pentru gâtul inflamat.
Acest amestec este un remediu natural previne și apariția aftelor bucale. Într-o cană obișnuită cu ceai de mușețel se pune o linguriță de bicarbonat și se face gargară înainte de culcare.
Cum se face gargara cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai vestite leacuri pentru durerile de gât sau gingiile dureroase.
Într-un pahar cu apă călduță se adaugă o linguriță de zeamă de lămâie și se diluează și o linguriță de bicarbonat. Se amestecă bine și cu soluția obținută se face gargară o dată pe zi, până la vindecarea completă.
Citește și: Sirop de tuse făcut în casă, cu miere. Ai nevoie doar de 5 ingrediente