Care e cea mai sănătoasă carne de pește. Ce beneficii are pentru sănătate: "Este cel mai bun..."
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 04.06.2024 la 21:13
Actualizat pe 04.06.2024 la 21:13
Specialiștii spun că peștele se numără printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Pe lângă fapul că are o mulțime de nutrienți importanți, cum ar fi proteinele și vitamina D este, de asemenea, o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care sunt incredibil de importanți pentru corp și creier.
- Peștele se numără printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă
- Este plin de nutrienți importanți, cum ar fi proteinele și vitamina D
Nu toți sunt fani pește, însă cei care aleg să nu mănânce deloc trebuie să știe că pierd mulți nutrienți sănătoși și esențiali pe care corpul i-ar putea folosi pentru a funcționa la maximum. Consumul de pește poate fi benefic, spun specialiștii, pentru fiecare parte a corpului.
Care e cea mai sănătoasă carne de pește
Pentru a avea un stil de viață sănătos, este important să ai grijă ce mănânci. O dietă sănătoasă poate ajuta la prevenirea bolilor, la creșterea energiei, îmbunătățirea digestiei și chiar la menținerea greutății. Una dintre cele mai bune alegeri de carne și proteine pentru o sănătate bună este peștele.
Speciile grase sunt uneori considerate cele mai sănătoase. Acest lucru se datorează faptului că peștii grași, inclusiv somonul, păstrăvul, sardinele, tonul și macroul, sunt mai bogate în nutrienți pe bază de grăsimi. Aceasta include vitamina D, un nutrient solubil în grăsimi de care mulți oameni duc lipsă.
Consumul de pește poate reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral
Atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale sunt cele mai frecvente două cauze de deces prematur din lume. Peștele este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru inimă.
Nu este surprinzător faptul că multe studii observaționale mari arată că persoanele care mănâncă pește în mod regulat au un risc mai mic de atac de cord, accident vascular cerebral și deces din cauza bolilor de inimă. Cercetătorii consideră că tipurile de pește gras sunt și mai benefice pentru sănătatea inimii datorită conținutului ridicat de acizi grași omega-3, scrie healthline.com.
Citește și: Rețetă de pește la cuptor cu legume. Cu ce preparat să îi surprinzi pe cei dragi de Buna Vestire