Care este cel mai scurt cuvânt din limba română. Are două litere și denumește o localitate
Publicat pe 23.01.2024 la 10:28 Actualizat pe 23.01.2024 la 10:47
Poate și ție ți se pare foarte ciudat să știi, însă, există o localitate într-un județ din vestul țării noastre, ce poartă o denumire formată din doar două litere. Ei bine, aceasta nu este foarte populară în rândul românilor, însă cei care ajung aici se pot bucura la maximum de obiectivele turistice. Iată care este cel mai scurt cuvânt din limba română și denumește o localitate.
- Cel mai scurt cuvânt din limba română
- Are două litere și denumește o localitate are doar două litere
Limba română este una extrem de complexă și deține în vocabular o mulțime de cuvinte de care unii nu au auzit nici măcar odată în viață.
Cel mai scurt cuvânt din limba română
Este posibil că nici tu să nu fi auzit până acum că, în România, există o localitate a cărei denumire este formată din doar două litere. Ei bine, ca să nu te mai ținem prea mult în suspans, îți vom spune că este vorba despre o unitate administrativ-teritorială, formată din satele Cosniciu de Jos, Cosniciu de Sus, Ip, Zăuan și Zăuan-Băi.
Această localitate este situată în județul Sălaj, în Transilvania și poartă denumirea unuia dintre satele enumerate mai sus. Și, cum probabil ai ghicit deja, este vorba despre localitatea Ip. Astfel, ei vine din limba maghiară, mai exact de la termenul Ipp
Ce poți vizita în localitatea Ip și în proximitate
Din informațiile din spațiul public reiese faptul că reședința de comună cu aceeași denumire a fost atestată documentar pentru prima dată în anul 1208, cu toate că nu se știe exact de când datează localitatea Ip. Însă, la acea vreme, denumirea era de villa Ypu.
În acest fel, pentru pasionați de călătorii, comuna Ip ascunde secrete atractive. Astfel, turiștii pot vizita în zonă Biserica reformată, ale cărei baze au fost puse în secolul al XVI-lea. Astăzi ea este declarată monument istoric, la fel precum Casa parohială, construită în anul 1751.
De asemenea, localitatea Ip din Sălaj prezintă numeroase locuințe țărănești, datând din secolul al XIX-lea, construite, ornamentate și organizate în funcție de obiceiurile tradiționale din zonă.
CITEȘTE ȘI: Care este forma corectă de plural a cuvântului "succes". Nu mulți români știu