Care este diferenţa dintre ceapa galbenă şi ceapa albă. Când trebuie să le folosești
Publicat pe 06.04.2023 la 10:01 Actualizat pe 06.04.2023 la 10:01
Când vine vorba despre ceapă, cele mai multe dintre gospodine nu o pot exclude din compoziția preparatelor. Acest produs se întâlnește într-o mulțime de feluri, fie că vorbim despre ceapa albă, galbenă, roșie sau chiar despre cea verde. Totuși, puțini știu care este diferența dintre ceapa galbenă şi cea albă, dar și cum se utilizează cele două.
- Care este diferenţa dintre ceapa galbenă şi ceapa albă
- Când trebuie să le folosești
Ceapa este una dintre cele mai consumate alimente din întreaga lume. Acest produs este des întâlnit în compoziția altor preparate și, mai mult decât atât, ea este consumată și în stare crudă. Datorită beneficiilor pe care le aduce organismului uman, ceapa nu lipsește din cămara gospodinelor.
Diferenţa dintre ceapa galbenă şi ceapa albă
Ceapa este unul dintre ingredientele din bază ale gospodinelor, în bucătărie. Acest aliment se folosește la o mulțime de preparate și, cu toate acestea, unele preparate depind de o anumită ceapă. Acest lucru din cauza faptului că ceapa este de o mulțime de sortimente.
Există mai multe tipuri din acest aliment. Printre ele se numără ceapa roșie, galbenă, albă, dar și cea verde. Astfel, dacă ceapa roșie este ușor de diferențiat, mai greu este să ne dăm seama cum putem folosi ceapa galbenă și ceapa albă.
În acest fel, cea albă are atât foile uscate, cât și pulpa de culoare albă, în timp ce ceapa galbenă are doar foile au această culoare. În schimb, pulpa este albă cu ușoare tente gălbui.
Chiar dacă cele două tipuri de ceapă se aseamănă destul de mult atât ca formă, cât și ca dimensiuneși culoare, ambele sunt alcătuite din două straturi, unul uscat și unul umed.
Când se folosește fiecare dintre ele
Concret, când vine vorba de prepararea unui fel de mâncare, precum tocănițe, supe, ciorbe, în preparate gătite la cuptor, fripturi, se recomandă folosirea cepei galbene. Astfel, cu ajutorul acestui tip de ceapă se aduce echilibru între ingrediente.
Ceapa albă are, însă, un gust mai blând. În acest fel, se recomandă să fie consumată crudă, pentru că este și ceva mai dulce. Mai mult decât atât, ea este potrivită pentru salate, sosuri sau sandvișuri.
În tot acest timp, ceapa galbenă are un miros mai puternic și poate fi destul de supărător pentru ochi atunci când este crudă.
Și acestea nu sunt singurele diferențe dintre cele două. Astfel, dacă ceapă galbenă se găsește în orice magazin sau piață, la prețuri rezonabile, cea albă este ceva mai greu de găsit și are și un preț mult mai mare decât cea galbenă.
CITEȘTE ȘI: De ce să nu arunci niciodată coaja de la ceapă! Ce boli poți trata cu ea