Care este forma corectă de plural a cuvântului „termen”. Greșeala gramaticală întâlnită frecvent în limba română
Publicat pe 25.09.2023 la 09:26 Actualizat pe 25.09.2023 la 13:41
Vocabularul limbii române este unul complex. Ei bine, limba pe care o vorbim se poate remarca și printr-o serie de curiozități. Nu puține sunt momentele în care limba română ne poate crea o serie de dificultăți. De-a lungul anilor, limba pe care noi o vorbim a creat probleme chiar și celor mai experimentați. Pentru a putea să ne exprimăm corect este necesar să înțelegem regulile după care se scriu cuvintele în română.
- Care este forma corectă de plural a cuvântului „termen”, de fapt
- Greșeala făcută de cei mai mulți vorbitori ai limbii române
Categoric limba română se numără printre cele mai complicate limbi din Europa. Fie că vrem sau nu, trebuie să recunoaștem că aceasta se remarcă printr-un vocabular bogat.
Care este forma corectă de plural a cuvântului „termen”, de fapt
Un cuvânt destul de folosit în limba română, în scris și în vorbit, este substantivul „termen”. Ei bine, acesta are două forme de plural. Orice vorbitor al acestei limbi trebuie să știe că este o mare diferență între „termeni” și „termene”.
Așadar, unul dintre cele mai interesante cuvinte din română este forma de plural a substantivului „termen”.
Pluralul acestui cuvâmnt se folosește cu totul și cu totul diferit. Mai exact, substantivul „termen” are două forme de plural, și anume „termeni” și „termene”.
Ambele forme sunt corecte, însă, ele se aplică în utilizări complet diferite.
Greșeala făcută de cei mai mulți vorbitori ai limbii române
În acest fel, potrivt DOOM, forma „termeni” se folosește în sensul de „cuvânt”, iar „termene” se aplică semnificației „dată, interval de timp” .
- „termeni”: Trebuie să acceptați termenii și condițiile aferente.
- „termene” : Nu există termene pentru punerea în aplicare a sentinței judecătorești.
Totodată, știm că limba română face parte din marea familie latină. Într-adevăr, numărul exact al cuvintelor este greu de spus, însă poate fi estimat. Așadar, conform DOOM, există „peste 62.000 de cuvinte” cu diferite sensuri și forme.