Care este legenda Crăciuniței. Ce trebuie să știi despre floarea care nu lipsește din casele românilor de Sărbători
Publicat pe 06.12.2022 la 22:05 Actualizat pe 06.12.2022 la 22:06
Crăciunița este floarea care nu lipsește din casele românilor de Sărbători și care se dăruiește în perioada Crăciunului sau a revelionului. Ei bine, aceasta floare are și câteva legende speciale. Iată ce trebuie să știi despre planta Sărbătorilor de iarnă!
- Legenda Crăciuniței, floarea care nu lipsește din casele românilor de Sărbători
- ce trebuie să știi despre această floare specială
Crăciunița, floarea care nu lipsește din casele românilor de sărbători are nu una, ci trei legende. Această floare este cunoscută din moși-strămoși și este o plantă iubită de majoritatea femeilor. Ce trebuie să știi despre ea.
Legenda Crăciuniței, floarea care nu lipsește din casele românilor de Sărbători
Crăciunița este cunoscută și sub numele de Floarea Nopții Sfinte. Aceasta floare se găsește de fiecare dată în perioada Sărbătorilor de iarnă, iar ea are câteva legende extrem de interesante, pe care cu siguranță nici tu nu le știai.
Prima legendă a acestei flori începe în Mexic, într-un oraș unde locuiau Maria și Pablo, doi frați care proveneau dintr-o familie săracă. De Crăciun, aici avea loc un festival tradițional, festival unde se ofereau cadouri. Cu toate că toți copiii care veneau la festival aduceau daruri, cei doi frați nu făceau asta, pentru că nu își permiteau.
Într-un Ajun de Crăciun, cei doi frați mergeau la slujbă, iar în drum spre slujbă au adunat câteva plante verzi, drept omagiu pentru nașterea lui Iisus Hristos. Când cei doi frați au ajuns la slujbă, ceilalți oameni prezenți i-au luat în râs, însă ei tot au așezat plantele culese în jurul noului născut. Într-un mod foarte miraculos, acele plantele verzi pe care Maria și Pablo le-au pus acolo s-au transformat în flori în formă de steluțe roșii, care în ziua de azi sunt Crăciunițe.
Alte două legende ale Crăciuniței
O altă legendă surprinse o fată săracă, care culege plante verzi în timp ce merge spre biserică. Când ajunge acasă și le așează pe masă, plantele verzi se transformă în flori roșii, cu frunze în formă de steluțe. Persoanele prezente la masă au constatat că schimbarea plantelor verzi reprezintă cu adevărat un miracol de Crăciun.
O a treia poveste din moși-strămoși surprinde un băiat, și el tot sărac, care și-a dorit foarte mult să aducă un omagiu nașterii lui Iisus Hristos. Băiețelul mergea la biserică, iar în drumul lui a cules mai multe plante verzi și le-a dus la biserică, iar în ziua de Crăciun s-au transformat în flori în formă de steluțe roșii.
Citește și: Sfaturi de îngrijire pentru Crăciunel, floare adesea dăruită de Sărbători