Care este pluralul cuvântului "macrou". Puțini sunt cei care îl folosesc
Publicat pe 02.01.2024 la 19:53 Actualizat pe 02.01.2024 la 19:53
Știm cu toții că limba română nu este deloc una ușoară, așa cum pare. Foarte probabil, și tu ai auzit de multe ori, pe cineva care pronunță cuvintele într-o cu totul altă formă. Iată că una dintre cele mai comune greșeli din vocabularul nostru este cuvântul "macrou". Pentru că este des folosit, mai ales în rândul gospodinelor sau a bucătarilor, trebuie să știm cum se folosește corect.
- Care este pluralul cuvântului macrou
- Puțini români știu asta
Există o mulțime de cuvinte în limba română care nu au formă de plural. Asta se întâmplă în cazul cuvintelor denumite substantive defective de plural. Pe lângă altele, mulți se confruntă cu o problemă des întâlnită , și anume pluralul cuvântului "macrou".
Care este pluralul cuvântului macrou, de fapt
Cu siguranță, de multe ori, te-ai gândit și tu care este plurarul substantivului macrou. Există o mulțime de cuvinte în limba românăcare se numesc defective de plural.
Ei bine, macroul este un tip de pește pe care foarte mulți români îl consumă, dar puțini sunt cei care știu care este forma de plural a acestui cuvânt.
Puțini români știu asta
În acest fel, conform, Dicționarului Explicativ al Limbii Române (DEX), substantivul macrou este definit că un pește de mare cu spatele albastru-verzui și dungi negre, care se apropie de țărmuri în timpul primăverii și verii.
Totodată, pentru că este un substantiv neutru, pluralul acestui cuvânt se formează după regulile generale ale limbii române, iar pluralul substantivelor neutre se formează prin adăugarea sufixului „-uri” la forma de singular.
Potrivit DEX, forma corectă a cuvântului macrou este macrouri.
„macrou, macrouri, substantiv neutru – 1. Pește de mare cu spatele albastru-verzui cu dungi negre, care se apropie de țărmuri primăvara și vara (Scomber scomber)”, notează dexonline.ro.
CITEȘTE ȘI: Care este forma de plural a cuvântului Revelion. Greșeala făcută de mulți români