Care sunt alimentele cancerigene pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată! Lista făcută de un medic nutriționist
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 26.05.2023 la 08:22
Actualizat pe 26.05.2023 la 08:22
Unele alimente și vitaminele, mineralele și alți nutrienți care se găsesc în compoziția lor pot crește sau reduce riscul de cancer. De-a lungul anilor, cercetătorii au studiat modul în care diferitele mâncăruri, nutrienții și anumitele modelele de alimentație sunt legate de cancer. Iată care sunt alimentele cancerigene pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată! Lista făcută de un medic nutriționist.
- Care sunt alimentele cancerigene pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată
- Lista făcută de un medic nutriționist
Cu siguranță, în misiunea ta de te menține sănătos este posibil să fi întâlnit articole despre „superalimente care luptă împotriva cancerului” și „alimente care cauzează cancer”. Din păcate, acestea sunt adesea nefondate sau prost cercetate, așa că există o mulțime de informații nesigure în mediul online. Iată ce spune onco-fitoterapeutul Marius Văduva despre alimentele cancerigene pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată!
Care sunt alimentele cancerigene pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată
Consumul alimentelor potrivite și hrănirea organismului cu mineralele și nutrienții de care are nevoie pentru a se dezvolta nu este benefică numai pentru sănătatea dentară și intestinală, dar poate ajuta și la reducerea șanselor de a dezvolta anumite tipuri de cancer. Iată care sunt alimentele cancerigene pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată potrivit onco-fitoterapeutului Marius Văduva.
1. Uleiul de palmier
2. Zahărul
3. Arahidele
4. Grătarul făcut cu cărbuni
5. Băuturile carbogazoase
Cancerul este o boală complexă. Există multe tipuri diferite de cancer, precum și multe cauze potențiale. Deși încă nu au fost găsite toate răspunsurile, ceea ce se știe este că o varietate de factori pot contribui la dezvoltarea acestei boli crunte. E adevărat, istoria familiei joacă un rol important în dezvoltarea acestei boli, dar factorii externi, cum ar fi obiceiurile de viață, au un impact și mai mare. Cercetările arată că 80 până la 90% dintre tumorile maligne sunt legate de factori externi.
Legături între alimente și cancer
Este o adevărată provocare să găsești legături specifice între un aliment sau un nutrient și cancer, deoarece:
- Alimentele conțin multe substanțe care pot crește sau reduce riscul de cancer.
- Majoritatea oamenilor mănâncă și beau o varietate de alimente, iar acest lucru creează interacțiuni greu de studiat.
- Efectele unui aliment sau nutrient pot varia în funcție de cât de mult este consumat
- Unele cercetări arată că modul în care este preparat un aliment poate influența riscul sau beneficiile acestuia.
Citește și: Consultații gratuite pentru depistarea cancerului de piele! Unde pot merge românii pentru control