Care sunt alimentele cele mai bogate în magneziu. Beneficiile miraculoase ale acestui mineral
Publicat pe 19.08.2018 la 23:40 Actualizat pe 19.08.2018 la 23:42
Magneziul este un mineral găsit în întreaga natură și unul dintre electroliții organismului. În organism, este al patrulea cel mai abundent mineral și este absolut crucial pentru multe aspecte ale sănătății.
Magneziul este un mineral găsit în întreaga natură și unul dintre electroliții organismului. În organism, este al patrulea cel mai abundent mineral și este absolut crucial pentru multe aspecte ale sănătății.
Aproximativ 99% din cantitatea totală de magneziu din organism este stocată în oase, mușchi și țesuturi moi, în timp ce numai aproximativ 1% este concentrată în sânge. Nivelurile scăzute de magneziu au fost asociate cu o serie de afecțiuni, inclusiv diabet zaharat, Alzheimer, diabet de tip 2, rezistență la insulină, migrene, hipertensiune arterială, tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție și boli de inimă, potrivit draxe.com.
Cele mai importante beneficii ale magneziului
1. Reduce simptomele sindromului premenstrual
2. Reduce tensiunea arterială
3. Ameliorează inflamația
4. Previne migrene
5. Îmbunătățește zahărul din sânge
6. Luptă împotriva depresiei
7. Îmbunătățește calitatea somnului
Top 8 alimente bogate în magneziu
- Spanac, fiert - 1 cană: 157 miligrame
- Ciocolată neagră - 1 pătrat: 95 miligrame
- Semințe de dovleac uscate - cupă 1/8: 92 miligrame
- Migdale - 16 grame: 75 miligrame
- Fasole neagră - 1/2 cești: 60 miligrame
- Avocado - 1 mediu: 58 miligrame
- Iaurt sau kefir - 1 cană: 46,5 miligrame
- Banana - 1 mediu: 32 miligrame
Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici.
M.P.