Care sunt beneficiile consumului de brânză cheddar. De ce ar trebui să mănânci mai des acest produs
De Oana Vacarusi.
Publicat pe 21.03.2024 la 20:29
Actualizat pe 21.03.2024 la 20:29
În general, brânza reprezintă o sursă sănătoasă și delicioasă și conține mulți nutrienți. Plăcută și aromată, brânza Cheddar este o brânză fermă care se topește în gură. Această brânză clasică britanică este una dintre brânzeturile foarte versatile, perfectă pentru un platou ca brânză de gustare sau pentru a fi folosită la gătit. Care sunt beneficiile consumului acestui produs.
- Ce beneficii are pentru organism consumul de brânză cheddar
- De ce ar trebui să mănânci mai des acest produs
Brânza Cheddar este una dintre cele mai populare forme de brânză din lume. Este produsă în întreaga lume, în special în țări precum Marea Britanie, SUA, Australia, Argentina, Belgia, Belgia, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, Finlanda, Suedia, Africa de Sud, Canada etc. Această brânză este originară din satul Cheddar din Somerset, Anglia, și există încă din secolul al XII-lea. Este o brânză naturală, de culoare alb-portocalie.
Ce beneficii are pentru organism consumul de brânză cheddar
Cheddar este o brânză naturală. Este fabricată prin separarea cașului și a zerului (lichidul rămas după ce laptele a fost filtrat). Următoarea etapă este "cheddaring", care presupune încălzirea cașului cu sare. În cele din urmă, se scurge zerul și se taie cașul în cuburi. Are un conținut bogat în substanțe nutritive, precum: proteine, calciu, magneziu, potasiu, seleniu, zinc, fosfor, vitamina A, vitamina B6, vitamina B12, vitamina K1, vitamina K2, carbohidrați, grăsimi și sodiu.
Brânza Cheddar ne oferă deja un avantaj, deoarece este o brânză naturală. Brânza procesată conține grăsimi suplimentare, agenți de îngrășare, coloranți, emulgatori și conservanți, care pot dăuna sănătății.
Cheddarul oferă proteine de înaltă calitate, bogate în toți aminoacizii esențiali necesari pentru creștere, dezvoltare și menținerea sănătății. O porție de 100 g de cașcaval conține 22,87 g, ceea ce echivalează cu aproximativ 41% din aportul zilnic recomandat de proteine.
Cheddarul este o sursă foarte bună de vitamine liposolubile, în special de vitamina A. 100 g de cașcaval învechit conține 1242 UI (41,5% din IDR) din această vitamină, scrie nutrition-and-you.com.
Consumul de brânză cheddar te poate ajuta să scapi de kilogramele în plus, poate preveni osteoporoza, poate susține funcția imunitară, poate crește densitatea osoasă și poate reduce riscul de a dezvolta anemie.
Brânza este o sursă excelentă de calciu, grăsimi și proteine
Brânza conține cantități mari de vitaminele A și B12, alături de zinc, fosfor și riboflavină. O dietă bogată în lactate poate oferi un echilibru mai sănătos de acizi grași omega-6 și omega-3 decât dietele care se bazează pe lactatele convenționale. Grăsimile omega-3 sunt importante pentru sănătatea inimii și a metabolismului.
În timp ce produsele lactate hrănite cu iarbă costă mai mult decât versiunile standard, unii oameni pot alege să le cumpere pentru conținutul lor mai ridicat de omega-3. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege dacă această diferență de nutrienți este suficient de mare, scrie healthline.com.
Citește și: Cum se depozitează brânza. Sfaturi pentru a rezista cât mai mult