Cât timp este bine să păstrezi sarmalele sau salata boeuf în frigider. Greșeala făcută de români
Publicat pe 27.12.2022 la 09:08 Actualizat pe 27.12.2022 la 09:08
Pentru că a trecut Crăciunul, românii se pregătesc de venirea Noului An. Astfel, pe mesele de gospodinelor a rămas o cantitate destul de mare de produse. Chiar dacă unele dintre bucătărese se gândesc să păstreze până la masa dintre ani aceste preparate, nu toate pot rezista condițiilor până atunci. Cât timp este bine să păstrezi sarmalele sau salata boeuf în frigider.
- Cât timp este bine să păstrezi sarmalele sau salata boeuf în frigider
- Greșeala făcută de români
Atât sarmalele, cât și salata boeuf pot fi păstrate un timp limitat la frigider. În acest fel, gospodinele trebuie să fie foarte atente cum procedează cu preparatele tradiționale.
Cât timp este bine să păstrezi sarmalele sau salata boeuf în frigider
Atât sarmalele, cât și salata boeuf sunt două dintre preparatele tradiționale ce se găsesc în fiecare an pe masele românilor în pragul sărbătorilor de iarnă. Însă, puțin e știu cât timp pot fi păstrate acestea la frigider.
Salata boeuf trebuie pusă la frigider într-un platou acoperit. Timpul de păstrare al acestui preparat la frigider este de cel mult 48 de ore de la momentul în care este făcut. Dacă apare crustă pe suprafață, înseamnă că maioneza din compoziție nu mai poate fi consumată. Salata boeuf nu trebuie păstrată mai mult de două zile în frigider.
Când vine vorba de sarmale, știm clar că bucătăresele gătesc acest preparat într-o cantitate destul de mare. La fel ca în cazul oricărui preparat, nici sarmalele nu pot rezista până la Revelion. Primul semn după care ne putem da seama că trebuiesc aruncate este gustul acru pe care carnea îl capătă.
Cum poți păstra piftia până la șase zile
Piftia este preparată adesea de Revelion, însă aceasta poate fi găsită și de Crăciun pe mesele românilor. Acest preparat poate fi mâncat și după cinci sau chiar șase zile de la momentul în care este preparată. Însă, trebuie să ținem cont de faptul că aceasta trebuie a stea într-un recipient închis.
Nelipsită de pe mesele românilor de sărbători nu este nici toba de porc. Aceasta nu poate fi ținută la frigider mai mult de o săptămână. Nici friptura de porc nu poate fi păstrată la frigider mai mult de două zile.
CITEȘTE ȘI: Cât timp trebuie să lași friptura la cuptor. Așa va ieși suculentă și fragedă