Cât timp trebuie să fiarbă dulceața de cireșe, de fapt. Aceasta este greșeala făcută de majoritatea gospodinelor
Publicat pe 28.06.2023 la 20:19 Actualizat pe 28.06.2023 la 20:19
Dulceața de cireșe se numără printre sortimentele de dulceață adorate de milioane de persoane din întreaga lume. Această dulceață este, adesea, consumată în prima parte a zilei, atunci când cei mai mulți servesc micul dejun. Chiar dacă o poți cumpăra gata făcută din comerț, multe gospodine preferă să o prepare în casă. Cât se fierbe dulceața de cireșe, de fapt.
- Cât se fierbe dulceața de cireșe, de fapt
- Aceasta este marea greșeală pe care o fac gospodinele
În cazul în care nu ai făcut niciodată dulceață de cireșe acasă nu te lasă păgubașă, deoarece este foarte simplu să o prepari. Pe lângă dulceața de cireșe există o gamă variată de fructe din care poți prepara dulceață.
Cât se fierbe dulceața de cireșe, de fapt
Știm cu toții că dulceața de cireșe este absolut delicioasă servită cu felii de pâine sau clătite, pentru gustări și micul dejun. Însă, aceasta poare reprezenta și o umplutură excelentă pentru tarte, produse de patiserie, cornuri, prăjituri cu unt și multe alte deserturi.
Pentru a prepara dulceață de casă nu ai nevoie de foarte mult timp și nici de foarte multe ingrediente.
Ingrediente
- 1 kg de cireșe (fără sâmburi);
- 800 g de zahăr;
- sucul de la o lămâie.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl faci atunci când prepari acest sortiment de dulceață de cireșe este să speli foarte bine fructele și să le îndepărtezi, totodată, sâmburii. După ce ai făcut asta, se pun cireșele într-un vas mare și adaugă zahărul peste ele.
Tot acum este momentul potrivit pentru a amesteca bine pentru a asigura acoperirea uniformă a cireșelor cu zahăr. Apoi, poți lăsa fructele pregătite pentru dulceață să se macereze în zahăr timp de aproximativ o oră. Trebuie să știi că acest proces va ajuta la eliberarea sucului din fructe.
Urmează punctul de fierbere, unde va fi nevoie să pui vasul pe foc mediu și adaugi și sucul de lămâie. Întreaga compoziție formată se va amesteca în mod constant până când zahărul se dizolvă complet și compoziția începe să fiarbă.
După care, se va reduce focul la minim și se va mai lăsa dulceața să fiarbă timp de aproximativ 45-60 de minute, amestecând destul de des. Este bine să te asiguri că nu se lipește de fundul vasului sau nu arde. Cu toate acestea, tebuie să știi că fierberea îndelungată ajută la evaporarea excesului de lichid și la obținerea consistenței dorite.
Timpul necesar pentru fierberea dulceții de cireșe
Pe scurt, timpul necesar pentru fierberea dulceții de cireșe poate varia în funcție de rețeta specifică și preferințele personale. Astfel ca, in general, dulceața de cireșe se fierbe până când fructele sunt moi și compoziția a atins o consistență groasă și gelatinoasă.
Acest proces durează în jur de 30-60 de minute, dar poate dura și mai mult în funcție de cantitatea de dulceață care se pregătește.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de desert rece cu dulceață de cireșe. Un preparat gustos pentru zilele de weekend