Cât ulei se pune la maioneză, de fapt. Așa o faci să nu fie grețoasă
Publicat pe 12.10.2022 la 21:47 Actualizat pe 12.10.2022 la 21:47
Mioneza este sosul consumat de o mulțime de români. Însă, aceasta poate da bătăi de cap multor gospodine când vine vorba de prepararea sa. Se spune că maioneza trebuie să aibă o anumită cantitate de ulei. Astfel acest sos va fi unul ideal pentru orice preparat. Cum să pregătești maioneza fără a pune prea mult ulei.
- Cât ulei se pune la maioneză, de fapt
- Așa o faci să nu fie grețoasă
Maioneza conține o cantitate mare de vitamina E, vitamina ce are rol benefic pentru sistemul respirator și cel cardiovascular. Acest sos conține un nivel moderat de vitamine și minerale, precum potasiu, fosfor, vitamina K și calciu. În același timp, este bogată în acizi grași Omega-3 și Omega-6.
Cât ulei se pune la maioneză
Maioneza este unul din cele mai adorate sosuri. Acesta se poate serevi alături de orice tip de fast-food. Pe vremuri, era cunoscută maioneza care se făcea dintr-un gălbenuș de ou crud și cu unul fiert tare, alături de uleiul care să îi dea consistență. Trebuie, însă, să fii foarte atent ce cantitate de ulei pui în maioneză. Acest factor influențează destul de mult compoziția sosului.
Cu atât mai mult, poți să presari puțină sare de lămâie dacă vezi că se taie. Un alt truc este cel in care poți să vezi cât este de calitativă după culoarea ei. Dacă este prea albă, este clar că ai pus cu mult prea mult ulei și, cu siguranță, sigur nu va fi pe placul nimănui. Mioneza trebuie să aibă un gust echilibrat de grăsime, aroma de la gălbenușul de ou și zeama de lămâie.
Mod de preparare
Primul pas este să pui gălbenușurile și o linguriță de muștar. Trebuie să adaugi câte puțin zeama de la lămâie și uleiul. Poți adăuga și câteva lingurițe de apă minerală sau plată.
Dacă nu știai, poți să prepari și maioneza de post din pufuleți și apă sau avocado și brânză de soia. Acestea sunt două rețete mai puțin cunoscute de oameni, dar care de curând au început să devină virale pe rețelele de socializare.
Ingrediente
-2 gălbenuşuri de ou;
-1 linguriţă muştar;
-1 lingură de suc de lămâie;
-250 ml de ulei;
-sare;
-câteva linguri de apă.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de maioneză sănătoasă de post. O faci în doar 30 de secunde