Câtă drojdie se pune la 1 kg de făină. Secretul celor mai bune gospodine
Publicat pe 10.10.2022 la 15:15 Actualizat pe 10.10.2022 la 15:18
Gospodinele au secretele lor pentru preparate excelente care să îți lase gura apă. Dar chiar și așa, se poate întâmpla ca și ele să dea greș când vine vorba despre cantitățile ingredientelor. Cantitățile sunt extrem de importante pentru ca preparatul să iasă unul de excepție. Cea mai des întâlnită problema este legată de prepararea pâinii de casă. Multe gospodine nu știu exact câtă drojdie să pună la 1 kg de făină.
- Câtă drojdie se pune la 1 kg de făină
- Nu vei mai greși niciodată cantitățile
Pâinea de casă este unul dintre preparatele cele mai frecvente ale gospodinelor. Oricine preferă pâinea caldă și proaspătă făcută în casă decât cea din comerț, dar pentru a ieși așa cum trebuie este nevoie să ții cont de anumite secrete și trucuri. Iată câtă drojdie se pune la 1 kg de făină.
Câtă drojdie se pune la 1 kg de făină
Pâinea de casă este foarte simplu de făcut si trebuie să ții cont doar de câteva secrete de bază. Dacă nu ai știut până acum, noi îți spunem că ai nevoie de 21 g de drojdie uscată pentru un kilogram de făină și 30 g de drojdie proaspătă pentru un kilogram de făină.
Ingrediente
un kilogram de făină
625 ml de apă călduță
21 g de drojdie uscată sau 30 g de drojdie proaspătă
2 linguri de zahăr
1 lingură de sare
Mod de preparare
Făina se pune într-un vas și se face o adâncitură mică în mijloc. Se adaugă apoi în centru drojdia frecată cu sare, zahăr și apă. După omogenizarea ingredientelor, aluatul se lasă la dospit într-un loc cald, cu o folie alimentară deasupra sau un prosop pentru 30 de minute. Când volumul aluatului s-a dublat, se mai frământă o dată ca să iasă aerul, se modelează pâinea, după care se mai lasă la dospit alte 20 de minute. Se așază în tava unsă cu ulei și se lasă la copt o jumătate de oră aproximativ, la 180 de grade C.